Novosti

NAJAVA – Poziv na radionicu – program Europa za građane 2014. – 2020.

Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Uredom za udruge Vlade RH organizira predstavljanje programa Europa za građane 2014. – 2020.

Program Europa za građane 2014. – 2020. usmjeren je na promociju aktivnog europskog građanstva te poticanje aktivnog sudjelovanja građana u procesu donošenja odluka na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini.

Ciljevi Programa jesu podizanje svijesti građana u pogledu sjećanja, zajedničke povijesti i zajedničkih vrijednosti te poticanje demokratskog i građanskog sudjelovanja i razumijevanja procesa donošenja odluka na razini EU-a.

Radionica je namijenjena predstavnicima tijela javne vlasti, gradova i općina te neprofitnim organizacijama (udrugama, zakladama, kulturnim, obrazovnim i istraživačkim ustanovama, think-tankovima), a cilj je radionice upoznati sudionike s ciljevima programa, rokovima za prijavu, postupkom prijave te pružiti stručnu pomoć potencijalnim prijaviteljima u izradi projektnih prijava.

Predlaže se zainteresiranima da prouče Programski vodič koji se može pronaći na stranicama Ureda za udruge, glavni referentni dokument za prijavitelje projekata, kako bi radionica bila što produktivnija.

Tijekom radionice bit će predstavljeni i primjeri dobre prakse, odnosno projekt koji provodi Grad Klanjec. Projekte će predstaviti Paula Kosić, predstavnica Kulturnog centra Klanjec. Radionicu će voditi predstavnici Ureda za udruge koji će i u novom programskom razdoblju imati ulogu Nacionalne kontakt točke za ovaj Program.

Svoje sudjelovanje možete potvrditi najkasnije do utorka, 20. siječnja 2015. godine na adresu e-pošte: europazagradane@uzuvrh.hr. Za sva dodatna pitanja oko Programa nazovite na brojeve telefona: 01/4599 821 ili 01/4599 873.

Prilog:

·Program radionice

Izvor: www.kzž

Skip to content