Novosti

NAJAVA – preventivna edukacija djece 2. razreda u prometu u OŠ Zabok 2.10. 2015.

Autoškola BEST Zabok i Jumicar Hrvatska organiziraju program eduakcije za djecu drugih razreda Osnovne škole kod Osnovne škole K. Š. Gjalski koji će se održati 2.10.2015. s početkom u 10.40 sati na parkiralištu osnovne škole.

Kroz zabavu, djeci – pješacima od 7 do 12 godina nastoji se ukazati na sve opasnosti i poteškoće u cestovnom prometu. Djeca uče kako se odgovorno ponašati u prometu i kako lakše ocijeniti razne prometne situacije. Po prvi put iz perspektive vozača imaju mogućnost uočiti sve poteškoće u upravljanju motornim vozilima i opasnostima koje proizlaze iz cestovnog prometa.

U ovom projektu aktivno će sudjelovati djelatnici Policije, djelatnici Crvenog križa, te djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Zabok. Djeca će moći istraživati sve što ih interesira.

Edukacija se sastoji od multimedijalnog predavanja na kojem djeca uz interaktivnu nastavu uče o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu, te od praktičnog dijela. Praktični dio nastave će se odvijati na poligonu na školskom igralištu.

Po završetku programa, djeci se uručuju male vozačke dozvole i diplome.

Autoškola BEST Zabok je ovaj projekt prepoznala kako bi svojim malim sugrađanima vjerno prikazala kako biti što sigurniji u prometu te ovakvim preventivnim i edukativnim programom koji je namijenjen odgoju djece u prometu, sačuvati živote.

Skip to content