Novosti

NAJAVA – SRĐAN DEPOLO – KONCERT ŠANSONE

SRĐAN DEPOLO – (r.1966), pjevač, skladatelj i književnik iz Rijeke, pojavio se na hrvatskoj autorskoj sceni u drugoj polovici devedesetih, nakon dugogodišnjeg bavljenja glazbom, sa svojim prepjevima pjesama L. Cohena, S. Lame, S. Endriga, F. de Andrea, G. Brassensa, uglavnom namijenjenih kolegama prethodne generacije.

Premda je kao autor romana “Gluhi auditorij” (1997.) bio već donekle poznat hrvatskoj književnoj javnosti, i koji mu je pribavio prijateljstvo književnog autoriteta i krležologa međunarodne reputacije prof. Stanka Lasića, medijsku pažnju privukao je CD-om “Glas prijatelja rijetkih (in memoriam Jacques Brel)”, iz 1999. g. za koji je prepjevao, aranžirao i otpjevao 20 pjesama, nažalost prerano preminulog flamanskog kolege.

Od publike i znalaca dobro prihvaćeni, kako kod nas, tako i u Sloveniji, Italiji i Francuskoj, te solidno medijski popraćeni prepjevi ipak nisu mogli utažiti želju za vlastitim neovisnim izrazom, pa donosi autorski CD pod nazivom “Vatre čudnih boja” gdje se predstavlja kao autor stihova, glazbe i orkestracije.

U novije vrijeme koncertne VEČERI ŠANSONE Srđana Depola obogaćene su i obnovljene svjetskom glazbenom baštinom tog žanra; izvedbama Charlesa TRENET-a, Serge-a REGGIANI-a, Gilberta BECAUD-a, Serge-a Lame, te Yvesa Montanda koje izvodi u francuskom originalu, a priprema novi autorski CD, koji sadrži njegove stihove, glazbu i orkestraciju.

Autor je maštovite priče o nastanku jedne od najljepših Božićnih pjesama „Tiha noć“ BOŽIĆNA PJESMA ČAROBNE KRIJESNICE. Prilagodbu ove priče izvodi na svom programu Kazalište Svarog.

Također, audio CD s ovom lijepom pričom možete nabaviti od Kazališta Svarog, a možete je poslušati i na našoj stranici kao prošlogodišnji dar za Božić 2010. godine.

Cijena ulaznice je 25,00 kuna i možete je nabaviti u Gradskoj knjižnici u Zaboku.

Skip to content