Novosti

Najave događanja proslave blagdana sv. Jelene Križarice

U sklopu proslave dana župe sv. Jelene Križarice i grada Zaboka u suradnji sa župnim uredom i udrugom sv. Marta Zabok održati će se prigodni duhovno-zabavni program na trgu sv. Jelene križarice ispred crkve uz napomenu da u slučaju lošeg vremena program koji će se moći realizirati biti održan u crkvi. Napominjem da će se sva ova događanja održati iza misnog slavlja u 19.00 sati koje će predvoditi naš župnik Marijan Culjak.

NEDJELJA: 18. svibnja 2014.

U nedjelju 18. svibnja nakon misnoga slavlja u 19 sati kojeg će svojim pjevanjem animirati mladi naše župe, održati će seu suradnji s dramskom amaterskom udrugom Kaj iz Grdenaca predstava pod nazivom „Oporuka“. Predstava prikazuje svakodnevicu Zagoraca, kako su oni nekad živjeli, na humorističan i zabavan način. Svoj rad udruga temelji na očuvanju kajkavskog govora i običaja, kako kroz glumu, tako i kroz autentičnost narodnih nošnji, te ostalih rekvizita prepoznatljivih za zagorski kraj.

PONEDJELJAK 19. svibnja 2014.

U ponedjeljak 19. svibnja održati će se također nakon misnoga slavlja u 19 sati 1. susret duhovnog pjesništva „Sv. Jelena” Na natječaj se prijavilo nekolicina autora sa prekrasnim tekstovima vezanih uz Boga, Crkvu, molitvu i vjeru na kajkavskom i štokavskom izričaju. Tekstove će čitati Nevenka Miškulin i Agneza Novogradec uz instrumentalnu pratnju naših glazbenika. Moram spomenuti da su se naša očekivanja i ispunila s obzirom da nešto takovoga po prvi puta organiziramo. Napominjem da ove godine nismo napravili da to bude natjecateljskog karaktera već o tome razmišljamo da iduće godine to postavimo na još višu razinu.

UTORAK 20. svibnja 2014.

U utorak 20. svibnja iza misnoga slavlja u 19 sati najavljeni program Kud Zabok neće se realizirati zbog obveza članova KUD-a

SRIJEDA 21. svibnja 2014.

U srijedu 21. svibnja u goste nam dolaze mladi iz župe Dugo Selo koji će animirati misno slavlje. Napominjem da je do suradnje došlo preko vlč. Damira Ivaneka, našega župljanina koji u toj župi kapelan. Prije samog misnoga slavlja na trgu svirati će naša limena glazba. Nakon misnoga uslijedit će procesija oko župne crkve sa svijećama koja će nasuvesti u proslavu sutrašnjeg blagdana župe i grada Zaboka. Poslije mise Grad Zabok organizira domjenak, po tradiciji kobasice i piće za sve prisutne goste.

ČETVRTAK 22. svibnja 2014. dan svete Jelene Križarice i dan Grada

U četvrtak na sam blagdan svete Jelene Križarice misna slavlja biti će u 08 i 11 sati. Svečanu poldanju misu predvoditi će dekan vlč. Tomica Šestak, župnik u Krapini uz koncelebraciju svećenika iz Dekanata i domaćeg župnika Marijana Culjaka.

U popodnevnim satima oko 15 sati u suradnji sa udrugom SRUZ održati će se sportsko-rekreativni program ispred trga sv. Jelene Križarice.

S time ćemo zaključiti ovaj duhovno-zabavni program na koji eto pozivamo sve građane grada Zaboka i šire okolice da se odazovu ovim sadržajima.

Pripremio: Darko Fiket, župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda

Zagrebačke Nadbiskupije

Skip to content