Novosti

NAJAVLJENA I IZNENAĐENJA: Električni orgazam, Denis & Denis, Zoran Predin i brojni drugi na 23. izdanju HGF-a

Razgovarali smo s direktorom HGF-a Goranom Vrgočem o 23. izdanju popularnog festivala.

Ovogodišnji HGF održava od 31. 5. do 2. 6. 2019. na više lokacija u Zaboku. Podsjetimo, HGF je nacionalna platforma demo scene u Hrvatskoj, a i jedinstveni događaj takve vrste u Zagorju. HGF svake godine posjećuje sve više i više zaljubljenika u demo scenu, a ne sumnjamo kako će ovogodišnje izdanje biti pun pogodak budući da je upad na sva događanja besplatan. Razgovarali smo s direktorom festivala Goranom Vrgočem o samom programu.

Tajna lokacija

Prvog dana, u petak 31. svibnja s početkom u 20 sati na tajnoj lokaciji svirat će kantautor Zoran Predin te će ujedno imati i promociju svoje knjige ‘Glavom kroz zid’. Na toj tajnoj lokaciji još se dosad nije održao koncert, a HGF besplatni prijevoz voziti sve one koje žele prisustvovati tom događaju. Prijevoz će kretati od 18.30 do 20 sati svakih pet minuta s lokacije ispred Zelene dvorane. U slučaju lošeg vremena, događaj će biti održan u Multimedijalnom centru tj. Kinu Zabok – rekao nam je Vrgoč i dodao kako iste večeri je u Regeneratoru finale hrvatske platforme demo bendova, a svirat će pet bendova iz Hrvatske. To su VRULJA iz Varaždina, La Volpe iz Splita, terminator iz Zagreba, Direkt direkt iz Zagreba i Lumine iz Siska. Oni će biti prekinuti koncertom She loves Pablo, a nakon njih nastupa grupe Ogenj koja je prije dvije godine bio u finalu HGF-a.

– Sljedeći dan, u subotu 1. lipnja je svečana dodjela nagrade, a nagradu će pobjedniku već tradicionalno uručiti gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.

Pobjednički bend će biti headliner tu večer uz bendove Lika Kolorado, Električni Orgazam i Denis&Denis – objasnio je Vrgoč dodajući kako će u subotu zasvirati još jedan bend iznenađenja. U nedjelju 2. lipnja s početkom u 20 sati će na Ljetnoj pozornici Krčme Polanović biti priređen HGF Cabaret tj. projekt Koncert za žlice i gitaru. Riječ je o dvoje glumaca, Nikoli Nedići i Marii Joveva koji su završili Glumačku akademiju u klasi Rade Šerbedžije u Rijeci.

Komplicija

Valja reći kako je HGF jedina nacionalna platforma demo bendova u Hrvatskoj i prepoznat je od Hrvatskog društva skladatelja i Ministarstva kulture, Hrvatske glazbene unije, a sam je žiri iznimno kvalitetan. Bendovi koji su svirali u finalu imat će prilike nastupit na više festivala, kako u Hrvatskoj, tako i u regiji te nakon pet godina po prvi put opet nastavljamo s tradicijom izdavanja kompilacije. U izdanju Dallas recordsa izdat će se kompilacija najbolje i nadolazeće rock i ine glazbe u Hrvatskoj u 2019. godini. Tu će biti zastupljeni 20 od 69 prijavljenih bendova – otrkiva Vrgoč, dodajući kako su svi su ti bendovi posebni i jedinstveni na svoj način i dobri, svaki u svom žanru.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content