Novosti

Nakon 55 godina, najstariji radio u Zagorju, Radio Zabok, narastao u Zagorski radio

Najstariji zagorski radio, Radio Zabok, koji je počeo s emitiranjem prije 55 godina, od prošlog tjedna službeno više ne postoji. Na njegovoj legendarnoj FM frekvenciji 87,8 MHz, od 1. se rujna službeno emitira Zagorski radio, nova radio postaja koja je izrasla na temeljima Radio Zaboka, ali se proširila na područje čitave Krapinsko – zagorske županije, budući je dobila i četiri nove frekvencije. Drugim riječima, Radio Zabok „narastao je“ u Zagorski radio, što je, ruku na srce, oduvijek i bio, samo što je pokrivao daleko manje područje nego što pokriva od danas. -Prilikom obnavljanja koncesije Radio Zaboka, zatražili smo i dodijeljene su nam četiri dodatne frekvencije. Dakle, uz postojeći odašiljač u Zaboku i poznatu frekvenciju na 87,8 MHz, sada imamo odašiljače i u Zlataru, na 101,6 MHz; u Stubici 89,0 MHz; u Krapini na 100,2 MHz te u Krapinskim Toplicama na 107,9 MHz. Uz pokrivenost koju sada imamo s tim dodatnim odašiljačima, kao i uz kvalitetniji program, očekujemo da ćemo ubrzo postati najslušaniji radio na području Hrvatskog zagorja – rekao je direktor Zagorskog radija Ernest Brodar.

Na svečanosti koja je prošlog petka održana u Krapini, gdje je otvoren i novi studio te sjedište Zagorskog radija, ujedno je obilježen početak rada Elektroničkog multimedijskog informativnog centra, čije je predsjednik Uprave Drago Gradečak, poznati zagorski medijski inovator i kreator, vlasnik i pokretač Radija Kaj te brojnih drugih velikih medijskih, kao i društveno-kulturnih projekata u Zagorju. Kako je istaknuo Gradečak, EMIC će na jednom mjestu objediniti mnoge medijske djelatnosti, od FM radija, do digitalnih internetskih tehnologija, kao i digitalnih televizija i radija. -Tu će se na jednom mjestu educirati mladi ljudi, okupljat će se medijski djelatnici, objedinjavat će se informiranje i svi kadrovi u smislu jeftinije proizvodnje programa, veće dostupnosti medija, zajedničkog nastupa u medijskom prostoru i na taj način želimo, prije svega radijsku, a potom i ostale djelatnosti koje će slijediti, postaviti na višu razinu, postaviti određene standarde. Želimo ih usmjeriti da se razvijaju u trendu današnjeg, digitalnog vremena i ove specifične komunikacije prema slušateljima, gledateljima i čitateljima – rekao je Drago Gradečak.

Svečanosti početka emitiranja Zagorskog radija i rada EMIC-a prisustvovala je i nekolicina načelnika i gradonačelnika zagorskih gradova i općina, saborski zastupnici Marija Puh i Žarko Tušek, kao i župan krapinsko – zagorski Željko Kolar, koji je službeno i otvorio prostore Zagorskog radija te bio prvi gost u eteru tog novog radija na zagorskoj medijskoj sceni. – Vjerujem da će ovaj Zagorski radio, obzirom da se nastavlja na tradiciju radio Zaboka, od prije 55 godina, i da ima iskusnu i kvalitetnu ekipu, da će i on dati svoj doprinos u informiranju javnosti, a nakon toga i brendiranju Zagorja kao destinacije, što je meni kao županu izrazito bitno – rekao je, između ostalog, župan Kolar.

Izvor:Zagorski list.

Skip to content