Novosti

Nakon božićnih, slijede radovi na početku turističke sezone

Nedavno su zagorski saborski zastupnici Ivan Hanžek (SDP) i Danica Hursa (HNS) na tiskovnoj konferenciji izjavili kako se u programu Hrvatskih cesta za 2011. godinu u Zagorju neće ništa od obećanog graditi. U predblagdansko vrijeme, u prosincu prošle godine Hrvatske ceste prionule su obnovi mosta preko rijeke Krapine koja spaja Zabok i Oroslavje. Betoniranje i vibracije dok se odvijao promet jednim pravcem kroz most, ipak su zaustavile obnovu mosta, i njime se opet moglo nakon dva tjedna prometovati u dva pravca. Kroz njega se vozi i sada, dok se pronalazi alternativno rješenje kuda bi se preusmjerio promet. Što je baš čudno, s obzirom da se Hrvatskim cestama žurilo sa obnovom zbog opasnosti da se most ne uruši, a sada nikome ništa, puštaju nas da se vozimo dalje.Valjda više nije opasno!?

Kako saznajemo od Drage Andrića, voditelja zagrebačke ispostave Hrvatskih cesta, Hrvatske ceste dopunjuju projekt oko učvršćivanja stupa, a što znači da će se obnoviti most kompletno, a ne polovično kao što je bilo zamišljeno.

– S obnovom mosta preko rijeke Krapine krenut će se najvjerojatnije odmah iza 1. svibnja. Obnova će trajati dva mjeseca, a toliko će biti i most kompletno zatvoren – najavio je Andrić. Prema njegovim riječima promet će se odvijati autocestom, jer ni jedan alternativni pravac ne zadovoljava.

– Mislilo se ponuditi kao jedno od rješenja da se promet odvija kroz Veliko Trgovišće, ali svi su se pobunili i bili protiv – dodao je.

Izvor: Mirjana Bašak

Više u novom broju Zagorskog lista

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content