Novosti

Naslov vijesti VELIKI USPIJEH ZAGORACA Na 6. međunarodnom natjecanju timova hitne medicinske službe u Sloveniji,

‘Osjećali smo se kao Nenad Šipek na svjetskom prvenstvu’

Da su Zagorci uspješni u svemu čega se prihvate, uvjerili smo se više puta. Još jedna potvrda te teze jest i uspjeh tima Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije na međunarodnom natjecanju na Rogli u Sloveniji gdje su osvojili sedmo mjesto.

Pripremali se tri tjedna

Na natjecanju su snage odmjerila 22 tima, a Hrvatsku su predstavljaju, uz naše Zagorce, i timovi izBrodsko-posavske, Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske. Tim naše županije na natjecanje je otišao u sastavu doktor Petar Ptić, medicinski tehničar Mario Bečirović te vozač Miljenko Celjak. S trojicom naših natjecatelja popričali smo o njihovu uspjehu. – To nije bilo isključivo natjecanje, već smo imali i pokoje predavanje na kojem smo vidjeli nešto novo i ponešto naučili – rekao nam je doktor Ptić te je napomenuo kako je upravo naš tim otišao na natjecanje zahvaljujući odluci Ravnateljice hrvatskog Zavoda za hitnu medicinu. Za natjecanje su se, kažu momci, pripremali tri tjedna. – Neke su se ekipe spremale i po nekoliko mjeseci jer to je jako popularno natjecanje među medicinskim djelatnicima. Nastupila su čak 22 tima. Prvo smo ispunjavali teoretski dio. Dakle, doktor je imao poseban test, vozač poseban i tehničar poseban. Nakon toga uslijedio je praktični dio – objasnili su nam članovi tima.

Kolege su bile podrška

Najviše ih je impresionirao prikaz masovne prometne nesreće gdje su trebali pružiti unesrećenima pomoć. -Situacija je bila potpuno realna. Sve se odvijalo u pola 11 navečer, lagana kiša je padala, a sve se odvijalo u šumi. Bilo je pedesetak unesrećenih, a više od pola mrtvih. Nije da smo osjetili paniku, ali osjećali smo adrenalin i veliki izazov – rekli su nam te dodali da kad su vidjeli opremljenost drugih ekipa, nisu mislili da će daleko dogurati, no potrudili su se kako bi opravdali povjerenje koje im je dano. -Za cilj smo si zadali da pobijedimo četiri slovenske ekipe, a pobjedili smo ih puno više i jako smo zadovoljni. Ipak, prvi smo puta bili na takvom jednom natjecanju – rekao je vozač tima Miljenko Celjak. Kolege su im bili velika podrška,kažu, a redovito su primali i sms-ove podrške. Hoće li i slijedeće godine nastupiti na natjecanju, ne znaju jer o tome odlučuje ravnateljica Zavoda, no ako odu nema sumnje da bi naši dečki, s obzirom na entuzijazam i trud, mogli biti i pobjednici.

Tim naše županije na natjecanje je otišao u sastavu doktor Petar Ptić, medicinski tehničar Mario Bečirović te vozač Miljenko Celjak

Naše je dečke najviše fascinirao prikaz masovne prometne nesreće. Situacija je, prema njihovim riječima, bila potpuno realna, smještena u šumi. Bilo je pedesetak ozlijeđenih koje je trebalo zbrinuti. Kažu, osjećali su nalet adrenalina, ali i veliki izazov.

Izvor: Zagorski list

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content