Novosti

Natječaj EuropeAid

Podsjećamo da je objavljen poziv na dostavu projektnih prijedloga Europskog instrumenta za demokraciju i ljudska prava (EIDHR) namijenjen prvenstveno organizacijama civilnog društva, obrazovnim institucijama te nezavisnim fondacijama.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se za dva prioriteta – za potpore aktivnostima i izgradnji kapaciteta civilnog društva i drugih kvalificiranih prijavitelja grupacija čiji su interesi nedovoljno zastupljeni, te za aktivnosti koje pridonose pomirenju kroz poboljšanje transparentnosti i objektivnosti suđenja za ratne zločine i podizanju svijesti javnost o ovom pitanju.
Za prvi prioritet odobravat će se sredstva od 50.000 do 100.000 eura po projektu uz maksimalni iznos potpore od 90 posto, a za drugi prioritet od sto do tristo tisuća
Projekti mogu trajati od 12 do 24 mjeseca, registracija u PADOR je obavezna, a rok za prijavu projekata je 19.ožujak 2012.
Svu dokumentaciju zainteresirani mogu naći na internetskoj stranici Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj http://www.delhrv.ec.europa.eu/?lang=hr&content=3764

Izvor: Zagorski list

Skip to content