Novosti

Nema zaraženih u domovima za starije osobe na području KZŽ

Župan je ponovno istaknuo da se polagano spušta postotak oboljelih osoba u odnosu na broj testiranih.

Župan Željko Kolar na konferenciji županijskog Stožera nagalsio je da na području Krapinsko – zagorske županije niti u jednom obiteljskom domu, stacionaru ili domu za starije osobe nije zabilježena prisutnost koronavirusa i niti jedna osoba nije zaražena.

– Mi smo kao Županija i Stožer u kontaktu sa svim zdravstvenim i socijalnim ustanovama i domovima za starije koji rade na području županije. Jučer je nacionalni Stožer odobrio dio zaštitne opreme koja će u tijeku današnjeg dana biti dostavljena svim tim ustanovama, a priložili smo i dodatnu opremu koju je nabavila Krapinsko – zagorska županija i danas i sutra bit će dostavljena u te ustanove – rekao je župan Kolar.

Župan je ponovno istaknuo da se polagano spušta postotak oboljelih osoba u odnosu na broj testiranih. – Na 755 briseva 113 osoba je pozitivnih, što je 14, 96 posto, a u jednom trenu, na vrhuncu epidemije bili smo na 25,5 posto, dok je državni postotak između 10,5 i 11,5 posto, ovisno o danu. To je pokazatelj da, iako imamo visok broj zaraženih u odnosu na broj stanovnika, polako i sigurno se spuštamo na toj ljestvici – istaknuo je Kolar.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content