Novosti

Nikola Špoljar VICEPRVAK a muška ekipa AK Zabok EKIPNI PRVACI HRVATSKE u planinskom trčanju na duge staze!

U subotu 18.07.2020. održan je „Sljeme maraton 2020“, ujedno i pojedinačno te ekipno Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze. Uz jednu od najtežih maratonskih dionica u Hrvatskoj, održane su i prateće utrke na 28 km i 14 km, a startalo je sveukupno 500-tinjak natjecatelja. Neobično svježe vrijeme za ovo doba godine pogodovalo je trkačima, posljedica čega su odlični rezultati i mnogi PB-ovi, a čak trojica prvoplasiranih na maratonskoj utrci su išli brže od dosadašnjeg rekorda staze. Novi državni prvaci u ovoj iznimno teškoj disciplini su Veronika Jurišić i Dejan Radanac (oba AK Sljeme), a dosadašnji prvak i rekorder, naš Nikola Špoljar, ovaj puta morao se zadovoljiti drugim mjestom i PB-om na ovoj stazi 3:05´45˝. Slično kao i prije dvije godine, utrka se „lomila“ u zadnjem krugu, ali ovaj puta uspješniji je bio Radanac koji je istrčao fantastičnu utrku i postavio novi rekord staze koji sada iznosi 3:01´42˝.

Od naših članova, na maratonskoj utrci nastupili su još Marko Gorički koji je utrku završio na odličnom 4. mjestu (3:11´14˝), Domagoj Buzjak istrčao je svoj prvi maraton i pozicionirao se na 9. mjesto (3:20´50˝),

Mario Špoljar prošlogodišnji pobjednik i povratnik nakon teške ozljede stopala osvaja 12. mjesto (3:25´24˝) te Krunoslav Bošnjaković koji utrku završava na 85. mjestu (4:37´29˝). Jurica Škrlec, iako dobro pozicioniran nakon drugog kruga, zbog jakih grčeva morao je odustati.

U ekipnoj konkurenciji, muška ekipa AK Zabok u sastavu Nikola Špoljar, Marko Gorički i Domagoj Buzjak odnijela je uvjerljivu pobjedu sa čak 20 minuta prednosti ispred drugoplasirane ekipe AK Sljeme i 36 minuta ispred trećeplasiranih iz AK Varaždin! U ženskoj ekipnoj konkurenciji, pobijedile su članice AK Sljeme ispred AK Varaždin i SAK Fit Zaprešić.

Na pratećoj utrci duljine 28 km (2 kruga), pobijedio je Miroslav Marković iz AK Nova Gradiška, a samo dvije minute iza njega u cilj ulazi naš Željko Kliček (2:16´54˝) i osvaja 2. mjesto ispred trećeplasiranog Hrvoja Mudrovčića. Kod žena, na ovoj dionici pobijedila je Lana Vodopija (AK Sljeme) ispred Jelene Culej i Eve Ocvirk.

Čestitke organizatorima iz Atletski Klub Sljeme, svim natjecateljima, a posebno našim dečkima koji su „ginuli“ na terenu i pokazali kako se bori za svoj klub iz čiste strasti i ljubavi prema sportu.

Neslužbeni rezultati: https://results.sporthive.com/events/6690227006014321408

Izvor:https://hr-hr.facebook.com/atletskiklub.zabok

Skip to content