Novosti

NOĆ MUZEJA 2020. otvorenje izložbe “SVEMIR u likovnom stvaralaštvu djece i mladih” 31. 1. u 17 sati

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ZABOK POZIVA VAS NA OTVORENJE IZLOŽBE

NOĆ MUZEJA 2020.
SVEMIR u likovnom stvaralaštvu djece i mladih

u petak 31. siječnja 2019. u 17:00 sati

GRADSKA GALERIJA ZABOK, Zivtov trg 10/I

Prigodan program povodom Noći Muzeja na temu ‘SVEMIR u likovnom stvaralaštvu djece i mladih’ uz tematsku likovnu radionicu na kojoj će sudjelovati pojedini učenici, predstavnici škola. Cilj ovoga projekta je objediniti likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije koje će zajedno s radovima učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok biti prikazano na reprezentativnoj izložbi u 17 sati u Gradskoj galeriji Zabok. Namjera je ujediniti i umrežiti osnovne škole županije u području kreativnih industrija te njihova participacija u aktualnim zbivanjima u kulturi i umjetnosti.


Projekt organizira Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i Pučko otvoreno učilište Zabok.

Program:

16.00 – 17.00
TEMATSKA LIKOVNA RADIONICA POVODOM OTVORENJA IZLOŽBE

Održat će se prigodna tematska likovna radionica povodom otvorenja izložbe, a na koju će biti pozvani učenici kao predstavnici škola koje sudjeluju u ovogodišnjoj manifestaciji. Tema radionice, kao i same izložbe bit će “SVEMIR”.


17.00 – 20.00
SVEMIR U LIKOVNOM STVARALAŠTVU DJECE I MLADIH

Motiv / poticaj za izradu likovnih radova je SVEMIR. Svemir… u trenutku promišljanja tog pojma mislima se prebacujemo u bajkovite, neslućene, daleke, začudne, zastrašujuće a istovremeno veličanstvene, prostrane, nepoznate i apstraktne daljine… Izvlačimo iz svoje nutrine istraživača i znanstvenika, tog sumnjičavca, maštom prožetog stvaraoca, svjesnog svoje male uloge u veličanstvenom Svijetu.

Izložba ostaje otvorena do 2.ožujka 2020.

Bojana Birač
voditeljica galerije

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content