Novosti

NOĆ MUZEJA 2020. otvorenje izložbe “SVEMIR u likovnom stvaralaštvu djece i mladih” 31. 1. u 17 sati

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ZABOK POZIVA VAS NA OTVORENJE IZLOŽBE

NOĆ MUZEJA 2020.
SVEMIR u likovnom stvaralaštvu djece i mladih

u petak 31. siječnja 2019. u 17:00 sati

GRADSKA GALERIJA ZABOK, Zivtov trg 10/I

Prigodan program povodom Noći Muzeja na temu ‘SVEMIR u likovnom stvaralaštvu djece i mladih’ uz tematsku likovnu radionicu na kojoj će sudjelovati pojedini učenici, predstavnici škola. Cilj ovoga projekta je objediniti likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije koje će zajedno s radovima učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok biti prikazano na reprezentativnoj izložbi u 17 sati u Gradskoj galeriji Zabok. Namjera je ujediniti i umrežiti osnovne škole županije u području kreativnih industrija te njihova participacija u aktualnim zbivanjima u kulturi i umjetnosti.


Projekt organizira Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i Pučko otvoreno učilište Zabok.

Program:

16.00 – 17.00
TEMATSKA LIKOVNA RADIONICA POVODOM OTVORENJA IZLOŽBE

Održat će se prigodna tematska likovna radionica povodom otvorenja izložbe, a na koju će biti pozvani učenici kao predstavnici škola koje sudjeluju u ovogodišnjoj manifestaciji. Tema radionice, kao i same izložbe bit će “SVEMIR”.


17.00 – 20.00
SVEMIR U LIKOVNOM STVARALAŠTVU DJECE I MLADIH

Motiv / poticaj za izradu likovnih radova je SVEMIR. Svemir… u trenutku promišljanja tog pojma mislima se prebacujemo u bajkovite, neslućene, daleke, začudne, zastrašujuće a istovremeno veličanstvene, prostrane, nepoznate i apstraktne daljine… Izvlačimo iz svoje nutrine istraživača i znanstvenika, tog sumnjičavca, maštom prožetog stvaraoca, svjesnog svoje male uloge u veličanstvenom Svijetu.

Izložba ostaje otvorena do 2.ožujka 2020.

Bojana Birač
voditeljica galerije

Skip to content