Novosti

Nova predsjednica LAG-a Zagorje-Sutla je Valentina Đurek

Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla održala je redovnu izbornu skupštinu 1. srpnja na kojoj je za predsjednicu LAG-a izabrana Valentina Đurek kao predstavnica Grada Zaboka, a za njezinog zamjenika Zvonko Škreblin kao predstavnik Općine Desinić. Uz novoizabrane predsjednicu i zamjenika, potvrđen je mandat dosadašnjim članovima i članicama Upravnog odbora. Upravni odbor čine reprezentativni predstavnici javnog, civilnog i gospodarskog sektora iz svih općina i gradova s područja LAG-a. Mandat izabranog vodstva traje dvije godine, do srpnja 2021. godine. Izborna Skupština održana je na Agroturizmu „Kos“ u Svetom Križu Začretju.

Dosadašnji predsednik Zlatko Brlek istaknuo je da su prošle dvije godine bile izrazito dinamične za LAG. Raspisani su prvi LAG natječaji te je LAG donio odluke o odabiru projekata za 16 malih poljoprivrednika i 10 općina i gradova sa svog područja. Ujedno je u tijeku i 3. LAG natječaj za velike poljoprivrednike. Kroz ta tri natječaja LAG je prema korisnicima usmjerio ukupno 80% ukupne alokacije za podmjeru 19.2. koja ukupno iznosi 6.813.787 HRK. Uz pripremu i provedbu podmjera 19.2., 19.3. i 19.4., LAG je intenzivno radio i na drugim projektima financiranim iz europskih i nacionalnih izvora te se time pozicionirao kao relevantan dionik lokalnog razvoja.

Novoizabrana predsjednica LAG-a Valentina Đurek istaknula je razdoblje pred LAG-om izazovno. Potrebno je završiti provedbu mjere 19 na području LAG-a te se početi pripremati za novo programsko razdoblje koje je pred nama. Ujedno su u provedbi tri velika projekta financirana iz europskih i međunarodnih izvora, a u rujnu ugošćujemo partnere iz 7 europskih zemalja u Kumrovcu na međunarodnom događaju u okviru projekta #Eusave: Građanska akcija za pametna povijesna sela koji se financira iz programa Europa za građane.

Nakon sjednice Skupštine održana je konstituirajuća sjednica Upravnog odbora na kojem je za voditeljicu LAG-a ponovno imenovana Tajana Broz te je usvojena 4. izmjena Lokalne razvojne strategije. Kroz navedenu izmjenu LAG će povećati raspoloživu alokaciju za velike poljoprivrednike sa sadašnjih 785.904,00 na 1.368.005,68 kuna.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content