Novosti

NOVA RASVJETA U OSNOVNOJ ŠKOLI K. ŠANDORA GJALSKOG ZABOK

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar povodom prvog dana nove školske godine, u ponedjeljak, 05. rujna 2016. godine posjetio je Osnovnu školu Zabok.

Osnovna škola Zabok jedna je od tri osnovne škole na području Krapinsko-zagorske županije koje su bile obuhvaćene 1,86 milijuna kuna vrijednim projektom rekonstrukcije unutarnje rasvjete.

Nakon susreta sa učenicama i učenicama, župan Željko Kolar obišao je školu gdje su radovi na rekonstrukciji unutarnje rasvjete stajali 967 tisuća kuna sa PDV-om te je istaknuo: „Postojeća rasvjeta u školama nije zadovoljavala standarde, a s druge strane bila je skupa za održavanje i trošila je puno električne energije. Nova rasvjeta je energetski učinkovita i ekonomična te zdrava za oči. Projekt je vrijedan 1,86 milijuna kuna, od čega je 60% sredstava izdvojio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ostatak je pokrio pružatelj energetske usluge, tvrtka Lipa Promet, koja će svoju investiciju naplatiti kroz energetske uštede u narednih 14 godina. Ovo je sjajan model za kojeg vjerujem da će biti kopiran diljem Hrvatske, baš kao i ostali inovativni projekti energetske učinkovitosti koje je Krapinsko-zagorska županija pokrenula prva. Sa ovim projektom nastavljamo dalje, u tijeku je izrada projektne dokumentacija za sljedeće tri škole“, rekao je župan Kolar koji je svim učenicama i učenicima poželio uspješan početak nove školske godine, pogotovo prvašićima te je ujedno pozvao sve sudionike u prometu na oprez.

Osim u Osnovnoj školi Zabok, gdje su radovi bili vrijedni 967 tisuća kuna sa PDV-om, energetski efikasna rasvjeta postavljena je i u OŠ Donja Stubica (462 tisuće sa PDV) i OŠ Oroslavje (435 tisuća sa PDV). U obilasku osnovne škole u Zaboku bili su i zamjenica župana Jasna Petek, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, ravnatelj Regionalne energetske agencije Julije Domac, direktor tvrtke Lipa Promet Darko Balun te domaćin, ravnatelj Tomislav Polanović.

Izvor: www.kzz.hr

Skip to content