Novosti

NOVAC ZA INVESTICIJE – Potpisani ugovori o financiranju izgradnje u tri poduzetničke zone

Kranjčić: Prije ove Vlade, ni portir iz ministarstva poduzetništva nije došao u Zagorje

Početkom prošlog tjedna u Svetom Križu Začretju potpisani su Ugovori o financiranju izgradnje u poduzetničkim zonama grada Zaboka te općina Zlatar Bistrice i Svetog Križa Začretja. Ugovore su s ministrom poduzetništva i obrta Gordanom Marasom potpisali gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, te načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić i Ivan Kranjčić, načelnik općine domaćina. Poduzetničke su zone sredstva dobila putem natječaja. Tako je začretska zona dobila nešto više od milijun kuna, zlatarbistrička 400 tisuća kuna, a zabočka 275 tisuća kuna. Svečanom su potpisivanju prisustvovali i saborski zastupnici Dunja Špoljar i Željko Kolar, županica Sonja Borovčak i njen zamjenik Anđelko Ferek Jambrek, predsjednik Udruženja obrtnika Ivica Roginić te svetokriški pročelnik Marko Kos. Ivan Kranjčić na početku pozdravio je sve prisutne te je izrazio zadovoljstvo što je nekoliko tjedana nakon što je njegov zamjenik posjetio Zagorje, to učinio i ministar Gordan Maras. -Evidentno je da ova vlast brine za Zagorje. Prije njih, u proteklih osam godina nisi mogao dobiti ni portira iz ministarstva da dođe k nama – istaknuo je Kranjčić. Nakon potpisivanja Ugovora, Maras je obišao područje poduzetničke zone u Svetom Križu Začretju te tvrtke Kvadra i Detmers.

Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta

Sredstva koja su dodijeljena ovim poduzetničkim zonama zaslužena su jer Zagorje ima perspektivu. Siguran sam da će se novac kvalitetno iskoristiti. Drago mi je što se u KZŽ osjećaju pozitivni trendovi u otvaranju proizvodnih pogona.

Sonja Borovčak, županica KZŽ

Ministarstvo poduzetništva i obrta prepoznalo je potencijale naše županije koja velikim koracima ide naprijed. Prijateljski smo nastrojeni prema svima koji žele ulagati, a uvijek im pomažemo oko dobivanja potrebnih dozvola i rješavanja papirologije.

Ivan Hanžek, gradonačelnik Zaboka

Zabok je, naravno, zahvalan na dobivenim sredstvima, ali nam je drago što je naša susjedna općina dobila znatnu količinu sredstava. Mi smo grad koji je sretan kada susjed gradi, pa nam je tako drago što se začretska poduzetnička zona razvija.

Žarko Miholić, načelnik Zlatar Bistrice

S obzirom na prometni smještaj Zlatar Bistrica zanimljiva je mnogim investitorima. Mi mnogo radimo u poduzetničkoj zoni vlastitim sredstvima, ali i sredstvima ministarstva. Ovaj danas potpisani ugovor znači velika ulaganja i nova radna mjesta.

Marko Kos, upravitelj poduzetničke zone i pročelnik Sv. Križa Začretja

U našoj zoni postoji 12 poduzetnika koji su proizvodni aktivni. Općina potpomaže svima koji žele investirati u našu poduzetničku zonu. Najnovija tvrtka u našoj zoni je Kvadra, a jedno je novo gradilište otvoreno i prije nekoliko dana.

Izvor: Zagorski list

Skip to content