Novosti

NOVI SJAJNI REZULTATI: Zabočanka Paula Herceg brončana u troskoku

Novi sjajni rezultati zabočke atletičarke koja brani boje AK Agram iz Zagreba na Dvoranskom Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke

U posljednje vrijeme zabočka atletičarka u dresu zagrebačkog Agrama, Paula Herceg, razmazila nas je sa svojim odličnim rezultatima, a čini se da nas nema namjeru prestati iz nova oduševljavati rezultatima u kraljici sportova. Na upravo završenom Dvoranskom Prvenstvu Hrvatske u atletici za mlađe juniorke Paula je bila brončana u troskoku, dok je u skoku u dalj, koji se održao samo dva i pol sata kasnije, bila četvrta. Od novog ju je postolja dijelilo malih 6 centimetara. Uspjeh je tim veći što je Paula u obje discipline popravila svoje osobne rekorde, a u skoku u dalj nadmašila je samu sebe za čak 23 centimetara.

Krenimo redom. Već u prvoj seriji troskoka Paula je skokom od 10.91 m najavila da je spremna za velike stvari. Najbolja je bila u četvrtoj seriji kada je skočila 10.94 m, što joj je i donijelo broncu. Od srebra koje je osvojila Mia Treusrić iz splitskog ASK-a, dijelilo ju je 7 centimetara, Mia je skočila 11.01 m, dok je njena klupska kolegica, Nika Mušić, postala prvakinja Hrvatske sa skokom od 11.42 m.

Bez pravog odmora Paula je krenula na skok u dalj. Prve dvije serije bile su na neki način kvalifikacijske, jer je samo osmero djevojaka (od njih 23) imalo pravo na dodatne tri serije. Prvu je seriju Paula prestupila, a onda je u drugoj seriji skočila 5,02 m, što je u tom trenutku bio sedmi rezultat, koji je jamčio nastavak natjecanja. Kao i u troskoku, Paula je i u skoku u dalj bila najbolja u četvrtoj seriji kada je skočila svoj osobni rekord od 5.32 m, što joj je bilo dostatno za četvrto mjesto, a od trećeg mjesta koje je osvojila Klara Koščak iz varaždinske Slobode (5.38), dijelio ju je šest centimetara. Prvakinja Hrvatske postala je Danijela Jelić iz AK Sveti Ante iz Knina skokom od 5.61 m, dok je drugoplasirana bila Jana Pranjić iz AK Slavonija-Žito iz Osijeka, sa skokom 5.45 m.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content