Novosti

Novo vodstvo u Zagorskom

NOVO VODSTVO: Na Skupštini Zagorskog vodovoda održanoj proteklog utorka, unatoč poprilično burnoj raspravi, izabran je novi Predsjednik Uprave

Mario Mihovilić jednoglasno izabran za novog direktora Zagorskog vodovoda

Na Skupštini je bilo prisutno 98, 58 % vlasničke strukture, a rasprava je započela i prije prelaska na raspravu i glasanje o točkama dnevnog reda, budući da je načelnik Konjšćine, Mirko Krznar želio da se dnevni red promjeni, a u istom su ga podržali i još neki načelnici.

Maja Poljak

ZABOK

Posljednjih nekoliko Skupština Zagorskog vodovoda prošlo je u poprilično burnoj atmosferi, a izuzetak nije bila ni posljednja, održana proteklog utorka u zabočkom restoranu Zaboky. Tenzije su od početka bile visoke budući da neki gradonačelnici i načelnici, predvođeni Mirkom Krznarom (HDZ) načelnikom Konjšćine, željeli da se promijeni dnevni red te da se prije izbora novog direktora, raspravlja o promjeni Društvenog ugovora. Ivan Hanžek, predsjednik Skupštine, na to nije pristao uz obrazloženje da ne treba mnogo polemizirati oko promjene Društvenog ugovora budući da se u njemu gotovo ništa ne mijenja.- Upravo na vaše inzistiranje, prijedlog o tročlanoj Upravi koji je trebao ući u Društveni ugovor, je odbačen i u njemu se ništa ne mijenja osim nekih odluka koje su rezultat usklađivanja sa zakonom – odgovorio je Hanžek Krznaru.

Temeljni kapital – kamen spoticanja

No konjšćinski je načelnik bio uporan. Spomenuo je da on i njegovi kolege, HDZ-ovi načelnici i gradonačelnici, prije izbora novog direktora žele da se raspravi o novim kadrovskim rješenjima unutar vodovoda, da se iznese plan razvoja tvrtke te da se riješi problem temeljnog kapitala. – Očito Zagorski vodovod ostaje predmet političke borbe, no ja za to ne vidim razloga. Ipak, najveći problem jest temeljni kapital. Taj se kapital ne može jednako raspodijeliti među onim jedinicama lokalne samouprave koje su svojim sredstvima gradile vodovod i onima kojima je to velikim djelom napravila država – istaknuo je predsjednik Skupštine. Nakon poprilično dugačke rasprave, prijedlog o promjeni dnevnog reda stavljen je na glasovanje, no nije prihvaćen pa se krenulo na glasovanje o ostalim točkama. Nakon što je jednoglasno, pod sedmom točkom dnevnog reda, razriješen Željko Tomek, koji je od prestanka mandata Željka Hrena, obavljao poslove direktora, krenulo se na predstavljanje kandidata za novog direktora. Predsjednik Skupštine Hanžek,predstavio je Marija Mihovilića kao kandidata. Mihovilić je tri godine član Uprave Zagorskog vodovoda, a među mnogim dosada uspješno odrađenim projektima, bavio se projektima plinifikacije gradova Siska i Karlovca.

Mihovilić: Najvažnija je zajednička suradnja

Nakon njegova predstavljanja, za riječ se javio Milivoj Škvorc (HDZ), načelnik Tuhlja koji je rekao da je Zagorski vodovod jedna od najvažnijih tvrtki županije. – Svi zajedno moramo biti odgovorni, a ne voziti samo po jednom pravcu. Moramo prihvatiti da postoji i lijevo i desno razmišljanje koje se mora uvažavati. Želim uspjeh gospodinu Mihoviliću- istaknuo je Škvorc dajući do znanja kako će i HDZ-ovi čelnici općina i gradova podržati predloženog kandidata. Nakon što se pristupilo glasovanju, to je i potvrđeno. Mario Mihovilić postao je jednoglasnom odlukom novi direktor Zagorskog vodovoda. – Mogu reći da ću sve svoje znanje i iskustvo koje imam usmjeriti u razvoj Zagorskog vodovoda. Izazovi su pred nama zbog promjene zakonskih okvira vezanih za vodno gospodarstvo, smatram da ih zajedničkom suradnjom i komunikacijom možemo riješiti i osigurati svjetlu budućnost Zagorskog vodvoda – komentirao je za Zagorski list svoje imenovanje Mario Mihovilić.

Iako je točka o promjeni Društvenog ugovora izazvala brojne polemike, ona je na kraju sjednice skinuta s dnevnog reda budući da se u Društvenom ugovoru nije mnogo toga promijenilo. Prije nekoliko mjeseci najavljivalo se da će nova Uprava Zagorskog vodovoda biti tročlana, a da će se njeni članovi birati javnim natječajem, no budući da se skupštinari oko toga nisu složili, u Društveni ugovor dodane su samo one stavke koje se odnose na usklađivanje sa zakonom.
Izvor: Zagorski list

Skip to content