Novosti

OB Zabok pruža novu uslugu zahvaljujući Ligi za borbu protiv raka

Liga za borbu protiv raka Krapinsko-zagorske županije donirala je Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana aparat za elektroforezu proteina u vrijednosti 162.500 kuna koji se nalazi u medicinsko-biokemijskom laboratoriju.

Tim povodom jučer je u bolnici organiziran obilazak laboratorija, na kojem su bili predstavnici Bolnice, županije i donatora.

Voditeljica labaratorija doktorica Bojana Kranjčec istakla je kako je donirani aparat iznimno važan za dijagnozu bolesti jetre i bubrega te kod malignih hematoloških bolesti. Ta vrsta pretrage prije se nije mogla obavljati u zabočkoj bolnici, a sada uslugu mogu pružati svim pacijentima bolnice, ali i svima koji dođu sa specijalističkom uputnicom.

Predsjednik Zagorske lige za borbu protiv raka doktor Stanko Belina je naglasio da je ova udruga u posljednjih pet godina bolnici donirala opremu u vrijednosti od oko 100 tisuća eura, te je članovima zahvalio na volonterskom radu, a i svim građanima koji su podržali dosadašnje akcije. Udruzi je zahvalio sanacijski upravitelj bolnice dr. Ivan Švajger, te istaknuo kako, zahvaljujući njihovom angažmanu, bolnica svake godine dobiva jednu vrijednu donaciju te na taj način može pacijentima pružiti bolju skrb.

Aktivnosti udruge podupire Krapinsko-zagorska županija, koja je prošle godine odobrila potpore za dva njihova projekta, a i za ovaj aparat su dali nešto novaca, rekao je župan Željko Kolar, te naglasio kako i od Ministarstva zdravlja očekuje da dodatno opremi bolnicu aparatima koji još nedostaju.

10.04.2015.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content