Novosti

OB Zabok prvi put nakon 10 godina bilježi pozitivno poslovanje

To poslovanje nije pozitivno jer smo smanjili obim posla, već naprotiv, povećali smo ga. Puno se radilo, ali i racionalno gospodarilo. Uštedjelo se na troškovima za komunalije i troškovima održavanja, a nije se štedjelo na lijekovima i sanitetskom materijalu, nauštrb pacijenata. Prema podacima i analizi svih općih bolnica, u OB Zabok operiralo se najviše pacijenata. U kirurškim djelatnostima zabočka je bolnica na prvom mjestu od svih općih bolnica s 25 posto operacija iznad nacionalnog prosjeka, a u ginekologiji druga. Ovi rezultati pokazuju da smo među najboljim bolnicama u Hrvatskoj – izjavio je ravnatelj OB Zabok dr. Stanko Belina, a pro po toga, dodaje, što ga neki zadnjih dana prozivaju da je povećao honorare za liječnike koji rade na temelju ugovora o djelu.

– Točno je da su troškovi u tom dijelu bili povećani jer smo sa sedmero liječnika koji su navršili 65 godina starosti i moraju u mirovinu sklopili ugovor o djelu (honorarni posao), ali bez tih doktora teško bi bolnica mogla obaviti sav obim posla – rekao je dr. Belina.

OB Zabok 2010. godinu završila je u plusu od 1.077.037 kuna, dok su prošlih godina zabilježeni samo gubici, manji od nekoliko stotina tisuća kuna, do preko 5.000.000 kuna 2002. i 2005. godine.

više u novom broju Zagorskog lista

Skip to content