Novosti

OBAVIJEST o projektu Mreže udruga Zagor – “VolontirAJMO”

Poštovani/e,

zadovoljstvo nam je informirati vas kako smo 01.08.2014. započeli s provedbom projekt “VolontirAJMO”. Projektom se želi pridonijeti društvenom razvoju te razvoju civilnoga društva u Krapinsko – zagorskoj županiji njegovanjem volonterstva.

Projekt provodi Mreža udruga Zagor a partnerske organizacije na projektu su Krapinsko- zagorska županija, Grad Zabok, STUB-KLUB Donja Stubica i Udruga mladih Feniks. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih u iznosu od 80.000,00 kuna, a provodi se na području Krapinsko-zagorske županije do 31.07.2015. godine.

Projekt VolontirAJMO nastao je kao odgovor na ne organizirani sustav volontiranja te kao odgovor na nedostatak baze volontera i volonterki te, isto tako, baze organizatora volontiranja (poslovnih, pravnih, društvenih i ostalih subjekata) u Gradu Zaboku i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Središnju aktivnost projekta predstavlja kreiranje volonterskog servisa. Servis će obuhvaćati aktivnosti izrade baze podataka potencijalnih i postojećih volontera i volonterki te organizatora volontiranja. Putem izrade baze, potencijalni će se volonteri i volonterke, kao i regruteri volontera/ki moći pismenim i online putem registrirati kao potencijalni volonteri/ke te potencijalni organizatori volontiranja. Tijekom projekta provest će se i istraživanja kako bi se utvrdilo točno stanja prihvaćenosti volonterstva u društvu, kako bi se dalje mogla planirati popularizacija volonterstva u Gradu Zaboku i Krapinsko – zagorskoj županiji. Tijekom projekta promovirati će se volonterstvo te prava i obveze volontera/ki i organizatora volontiranja kroz razne aktivnosti.

Projektne aktivnosti pomoći će volonterima/kama da steku radno iskustvo i radne navike ili iskustvo rada u društveno korisnim aktivnostima. Projekt promiče volonterstvo kao doprinos cjelokupnom društvu, a volonterske aktivnosti kao društveno korisnim.

Za sve upite i dodatne informacije slobodno nam se obratite te Vas molimo da vijest objavite u svojem mediju.

Nikolina Krušelj voditeljica projekata

E-mail: nikolina@zagor.info

Mob: 098/197-9936

Trg Dragutina Domjanića 6 | 49210 Zabok | Tel./Fax: 049/222-635 | Mob: 098/183-1380

mreza@zagor.info | www.zagor.info

OIB: 41507301276

Skip to content