Novosti

OBAVIJEST: Od 30. travnja do 3. svibnja putnike će, umjesto vlakova, prevoziti autobusi

Zbog radova na modernizaciji i elektrifikaciji pruge Zaprešić – Zabok pruga Zaprešić – Čakovec će od 30. travnja u 9.00 sati do 3. svibnja u 3.00 sata biti zatvorena za promet između kolodvora Zaprešić i Zabok. U istome razdoblju zbog radova desni kolosijek pruge državna granica – Savski Marof – Zagreb GK bit će zatvoren za promet između kolodvora Zaprešić i Savski Marof.

Putnike će na relacijama Zaprešić – Zabok i obratno, Zaprešić – Harmica i obratno te Zaprešić – Savski Marof i obratno umjesto vlakova prevoziti autobusi prema rasporedima objavljenim na mrežnim stranicama HŽ Infrastrukture.

Ostali vlakovi će na relaciji Zaprešić – Savski Marof voziti jednim kolosijekom te su moguća kašnjenja zbog čega se ispričavamo putnicima.

Ukratko o projektu:

Projekt modernizacije i elektrifikacije pruge Zaprešić – Zabok vrijedan je 614,4 milijuna kuna, a 85 posto sredstava osigurano je iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Projektom su obuhvaćeni modernizacija pruge Zaprešić – Čakovec na dionici Zaprešić – Zabok dužine 23,9 km, rekonstrukcija kolodvora i stajališta, uređenje/rekonstrukcija i izgradnja potpuno novih pružnih građevina (mostovi, propusti, kanali) te osiguranje/uređenje željezničko-cestovnih prijelaza. U sklopu elektroenergetskoga infrastrukturnog podsustava izgradit će se sustav kontaktne mreže (elektrifikacija), a u sklopu prometno-upravljačkog i signalno-sigurnosnog podsustava ugradit će se novi signalno-sigurnosni i telekomunikacijski uređaji.

Završetak radova na ovome projektu, koji se izvodi prema vremenskome planu, očekuje se tijekom jeseni, nakon čega preostaje ishoditi potrebnu dokumentaciju. Po završetku radova putnički vlakovi dionicom će prometovati brzinom do 120 km/h.

Izvor: Zagorje.com

Skip to content