Novosti

Obavijest Plavinke o novoj organizaciji i naplati parkiranja

Plavinka obavještava sve građane i posjetitelje grada Zaboka o novoj organizaciji i naplati parkiranja na javnim parkiralištima na području grada Zaboka koja se počinje primjenjivati s danom 01.11.2022. godine. Odlukom o organizaciji i načinu naplate parkiranja na javnim parkiralištima na području grada Zaboka (“Službeni glasnik Krapinsko – zagorske županije” broj 25/22.) poslovi kontrole i naplate parkiranja povjereni su trgovačkom društvu PLAVINKA d.o.o., a javna parkirališta pod naplatom svrstana su u dvije zone:

Parkirališta 1. zone su:

parkiralište kod Naselja Borovčaki

parkiralište uz Kolodvorsku ulicu

parkiralište kod Parka Milana Prpića

Parkiralište 2. zone je:

parkiralište kod gradskog groblja.

Vrijeme naplate na javnim parkiralištima skraćeno je s dosadašnjih 12 sati dnevno na devet sati dnevno te će se naplata parkiranja vršiti i kontrolirati radnim danom od 08 do 17 sati u svim zonama, a subotom od 08 do 13 sati na parkiralištima 1. zone, uključivo i parkiralište kod Parka Milana Prpića na kojem se do sada nije naplaćivao parking subotom.

Cijena satne parkirališne karte u svim zonama iznositi će 5,00 kn/h (0,66 €/h) umjesto dosadašnjih 4,00 kn/h dok će cijena dnevne parkirališne karte biti 75,00 kn (9,94 €) umjesto dosadašnjih 60,00 kn. Korisnici javnih parirališta i dalje mogu kupiti parkirališnu kartu na parkirnim aparatima ili slanjem SMS poruke s registarskom oznakom vozila bez razmaka na broj 708495 za 1. zonu ili broj 708496 za 2. zonu.

Vrijeme za kupovinu karte je 5 minuta od parkiranja vozila na parkirnom mjestu.

Skip to content