Novosti

OBAVIJEST- UPIS U VOJNU EVIDENCIJU U ZABOKU

Ministarstvo obrane poziva sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 1996. godine, kao i starija godišta koji dosad nisu upisani, da se zbog upisa u vojnu evidenciju jave područnim odsjecima za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

Riječ je o redovitom godišnjem upisu u vojnu evidenciju, sukladno Zakonu o obrani. Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u područnim odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvani muškarci moraju predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Svi pozvani, bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne, obvezni su odazvati se, a eventualnu spriječenost trebaju javiti područnom odsjeku za poslove obrane ili opravdati putem roditelja ili članova uže obitelji, objavilo je Ministarstvo obrane RH.

Također, dodaje MORH, sukladno Zakonu o obrani, na poziv su obvezni odazvati se i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, i to u diplomatskoj misiji ili konzularnom uredu države u kojoj borave, zbog uvođenja u vojnu evidenciju.

Obveza upisa u vojnu evidenciju proizlazi iz Zakona o obrani, naglašava MORH, napominjući kako je obveza služenja vojnog roka suspendirana odlukom Hrvatskog sabora.

Djelatnici Područnog odsjeka za poslove obrane Krapina, obavljat će upis novaka u vojnu evidenciju rođenih 1996. i starijih godišta s područja: Zaboka, Bedekovčine, Krapinskih Toplica, Velikog Trgovišća, Svetog Križa Začretja u utorak i srijedu 18. i 19. veljače 2014. od 9.00 do 14,00 sati u dvorani za sastanke u zgradi M. Gupca 53 ( stara zgrada Policije).

Skip to content