Novosti

OBAVIJEST VJERNICIMA – Kardinal Bozanić je dao preporuke za uskrsne mise: Slavlja u crkvama bez vjernika, prijenosi na lokalnim televizijama, hranu će blagosloviti roditelji

Poštovani vjernici,

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić uputio je u četvrtak pastoralne smjernice o liturgijskim slavljima u Velikome tjednu, slavljima sakramenata Svete potvrde i Prve svete pričesti te o drugim pastoralnim pitanjima koje možete preuzeti na poveznici: https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/kardinal-bozanic-dao-preporuke-za-uskrsnje-mise-slavlja-u-crkvama-bez-vjernika-prijenosi-na-lokalnim-televizijama-hranu-blagoslove-roditelji-20200402

Stožer civilne zaštite Grada Zaboka sukladno svim do sad donijeti odlukama i preporukama nastoji maksimalno zaštititi građanstvo od širenja korona virusa i mišljenja je da u svakoj prilici svakodnevno o tome treba voditi računa i odgovorno se ponašati prema sebi i drugima.

Stožer civilne zaštite Grada Zaboka pohvaljuje suradnju župnika sv. Jelene Križarice Marijana Culjaka i Zagorje.com-a vezano uz objave svetih misa i poruka vjernicima preko videa na portalu zagorje.com, koji svi rado pratimo. Osim toga mise se prenose i preko drugih medija.

Napominjemo da je Sveta Stolica izdala Uredbu da se proslava Uskrsa, najvećeg katoličkog blagdana, ove godine odvija bez vjernika, bez pranja nogu i procesije, prema uredbi “u vrijeme Covida-19”.

Molimo Vas da se svi zajedno pridržavamo danih preporuka i uredbi.

ŽELIMO VAM MIR I DOBRO ZDRAVLJE U OBITELJI I ZAJEDNICI, SRETAN VAM I BLAGOSLOVLJEN USKRS I USKRSNI BLAGDANI.

NAČELNICA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA ZABOKA

Valentina Đurek, dipl. inf., univ. spec. oec.

Skip to content