Novosti

Obilježavanje 23. godišnjice VRO „Bljesak“ u Zaboku

OBILJEŽAVANJE 23.GODIŠNJICE VRO „BLJESAK“

U organizaciji UDVDR Podružnice Krapinsko-zagorske županije uz domaćinstvo grada Zaboka i UDVDR Ogranak Zabok dana 01.05.2018.godine u parku Milana Prpića u Zaboku i malonogometnom igralištu SU Lug sport održano je u nazočnosti više stotina hrvatskih branitelja i građana obilježavanje 23. godišnjice Vojno redarstvene operacije „Bljesak“ i druženje branitelja uz sportske igre UDVDR Podružnice Krapinsko-zagorske županije.

U organizaciji obilježavanja učestvovale su braniteljske udruge partneri Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa/Virovitičko-podravska županija/, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina, Udruga branitelja „Sveti Juraj“ iz Gornje Stubice, Moto Klub „Orlovi“ iz Oroslavja, Gradski puhački Orkestar Zabok, Kuburaška udruga „Grof Kulmer“ iz Zaboka te Mažoretkinje iz Dubrovčana.

Kao organizator natjecatelje i goste pozdravio je predsjednik Podružnice UDVDR Krapinsko-zagorske županije Stjepan Pavliša, u ime domaćina grada Zaboka gradonačelnik Ivan Hanžek, a igre je otvorio uz prigodni govor župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Nakon prigodnog programa delegacija hrvatskih branitelja i dužnosnika položila je vijence i zapalila svijeće ispred spomen obilježja kod Policijske uprave i na spomen obilježju hrvatskim braniteljima na gradskom groblju u Zaboku.

Natjecanja su održana u 6.sportskih disciplina i to viseća kuglana,kartaška igra bella, alka na zagorski način, bacanje potkove i potezanje štrika u parku Milana Prpića u Zaboku dok je natjecanje u malom nogometu(2.kup hrvatskih branitelja) održano na malonogometnim terenima sportske udruge Lug sport u Lugu Zabočkom.

Za sve natjecatelje osigurani su po disciplinama pehari i medalje, a za malonogometni turnir i nogometne lopte i garniture dresova.

U natjecateljskom dijelu ostvareni su slijedeći rezultati:

Viseća kuglana:

 1. UHBDDR DUGA MEĐA

 2. UDiVDR BDEKOVČINA

 3. UBDR SVETI JURAJ GORNJA STUBICA

KARTAŠKA IGRA BELLA

 1. UHBDDR DUGA MEĐA

 2. UDVDR OGRANAK ZABOK

 3. HVIDRA ZABOK

 4. UDVDR OGRANAK ZABOK 2

BACANJE POTKOVE

 1. OKLOPNA BOJNA GROMOVI

 2. MK ORLOVI OROSLAVJE

 3. UBDDR SVETI JURAJ GORNJA STUBICA

ALKA NA ZAGORSKI NAČIN

 1. UBDR SVETI JURAJ GORNJA STUBICA

 2. UDVDR OGRANAK ZABOK

 3. MK ORLOVI OROSLAVJE

2.KUP HRVATSKIH BRANITELJA

 1. MNK VLADO KOLAR ZABOK

 2. MNK AMATERI

 3. MNK KRAPINA BOJS

NAJBOLJI STRIJELAC MATE FIO

NAJBOLJI GOLMAN KARLO RAJILIĆ

Za sve natjecatelja organizator proslave osigurao je majice sa logom obilježavanja 23.godišnjice VRO Bljesak te 400 porcija vojničkog graha u restoranu KTC u Zaboku.

Na obilježavanju su kao gosti bilo i 13. Članova UHBDDR Duga Međa/Virovitičko-podravska županija/ za koje je UDVDR Ogranak Zabok osigurao druženje u zagorskoj klijeti nakon održanih igara te noćenje, a 02.05.2018.godine u 8,00 sati primljeni su kod župana Krapinsko-zagorske županije a od 10,00 sati kod gradonačelnika i zamjenice u gradu Zaboku.

Izvor: UDVDR

Skip to content