Novosti

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA BOLESNIKA

Povodom 11. veljače Svjetskog dana bolesnika, Koordinacijskog odbora projekta „Zdravi grad“ Zabok u suradnji sa OB Zabok, DZKZŽ, SŠ Pregrada i ZZJZKZŽ organizira sljedeće aktivnosti:

Subota, 9. veljače 2019. od 9-12 sati ” Dan otvorenih vrata operacijskog bloka” u OB Zabok.

Akcije mjerenja krvnog tlaka, šećera u krvi i tjelesne težine uz savjete o zdravim navikama i kako prevenirati da do bolesti ne dođe, i to: u ponedjeljak 11. veljače 2019. u OB Zabok od 9-11 sati, na Zivtovom trg10 u prolazu prema Lidlu od 9-11 sati. Pozivamo građane da se odazovu akcijama i da svi zajedno pokažemo brigu o našem zdravlju.

Cilj Svjetskoga dana bolesnika je poticanje svijesti o nužnosti primjerene skrbi o bolesnicima, poštivanja njihovih prava i empatije koju svaki od njih zaslužuje. Time se ujedno sve ljude potiče da promisle o vlastitim mogućnostima sudjelovanja u brizi za oboljele.

U zdravstvenoj je skrbi osim stručne pomoći osobito važan humani pristup i emocionalna podrška oboljelima. Niti jedan se bolesnik, bez obzira na okolnosti u kojima se nalazi ili okolnosti koje su dovele do razvoja bolesti, ne bi trebao osjećati odbačenim, zaboravljenim ili krivim za vlastitu bolest.

Obilježavanjem ovog dana se izražava i zahvala svim zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima koji skrbe za bolesnike na trudu i humanosti koju iskazuju svojim samoprijegornim radom.

Srdačno vas očekujemo.

Skip to content