Novosti

Obilježavanje Svjetskog dana hrane i Dana kruha u petak 16.10. 2015. na Zivtovom trgu u Zaboku od 9-11h.

Zavod za javno zdravstvo KZŽ poziva na obilježavanje Svjetskog dana hrane i Dana kruha u petak 16.10. 2015. na Zivtovom trgu u Zaboku od 9-11h.

Naglasak ove javnozdravstvene aktivnosti pod imenom „Manje soli više zdravlja“ biti će na smanjenju udjela soli u prehrani, a naročito na smanjenju tzv. prikrivene soli u pekarskim proizvodima. Smanjenje prekomjernog unosa soli u svakodnevnoj prehrani pridonosi boljoj kontroli krvnog tlaka, manjem udjelu bubrežnih kao i mnogih drugih kroničnih bolesti. U suradnji s pekarama biti će ponuđena peciva sa smanjenim udjelom soli te podijeljeni letci u kojima se ukazuje na štetnost prekomjernog soljenja hrane.

Svjetski dan hrane obilježava se svake godine 16. listopada, na dan osnutka Svjetske zdravstvene organizacije FAO (Food and Agriculture Organization). Organizaciju FAO osnovali su 1945. godine Ujedinjeni narodi. Svjetski dan hrane proglašen je 1979. godine i obilježava se od 1980. godine zato što je hrana preduvjet za ljudski opstanak i blagostanje te temeljna ljudska potreba. Na taj se dan podsjećamo na važnost hrane i na to da još uvijek u svijetu nema dovoljno hrane za sve.

SRDAČNO VAS OČEKUJEMO !

Skip to content