Novosti

Obilježavanje Svjetskog dana multiple skleroze 30. svibnja 2019.

Ovogodišnje obilježavanje Svjetskog dana multiple skleroze održat će se u Velikoj galeriji grada Zaboka s početkom u 11. sati u organizaciji Grada Zaboka i Društva multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije.

Od tema o kojima će se raspravljati, jedna je kako skrenuti pozornost na pristupačnost osoba s invaliditetom u gradu Zaboku, s naglaskom na parkiranje osoba s invaliditetom. Osim toga, danas će se održati i redovna godišnja izvještajna Skupštinu, te predstaviti projekt OAZa-Osobni Asistenti Zagorje koji se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Svjetski dan oboljelih od multiple skleroze datira od 2009. godine, na inicijativu Međunarodne federacije multiple skleroze (MSIF) i zemalja članica MS-a kao jedina globalna kampanja koja zajedno radi na podizanju svijesti o multiploj sklerozi kako bi pružio javnosti informacije o MS-u ali i o tome kako on utječe na živote više od dva milijuna ljudi širom svijeta.

Multipla skleroza je kronična upalna demijelinizacijska bolest s progresivnim oštećenjem središnjeg živčanog sustava. Najčešće se javlja u dobi između 20 i 45 godina. Jedina udruga u Krapinsko-zagorskoj županiji, koja okuplja osobe oboljele od multiple skleroze, infornira ih o njihovim pravima te im pomaže konkretnim projektima i aktivnostima je Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije.

Više o radu DMS KZŽ pronađite na: http://www.dmskzz.hr/

Čestitamo Društvu multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije na uspješnom radu i želimo još puno uspješnih projekata, a članovima prije svega napredak u istraživanju i liječenju multiple skleroze, te razumijevanje i pomoć sugrađana.

Skip to content