Novosti

Obilježen četvrti Energetski dan Krapinsko-zagorske županije

Prošlog četvrtka u Krapini je obilježen četvrti Energetski dan Krapinsko-zagorske županije. U Maloj dvorani POU održana je Energetska konferencija na kojoj su predstavljeni energetski projekti KZŽ.

Nagrada Energy Globe

– Naša županija je jedan od lidera u Hrvatskoj kad je u pitanju energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije. Po tome smo prepoznati i van granica Lijepe Naše, što potvrđuje i činjenica da smo ove godine dobili prestižnu međunarodnu nagradu Energy Globe za energetsku učinkovitost, za projekt energetske obnove 10 osnovnih škola na području županije, u što jeu posljednjih šest godina uloženo oko 24 milijuna kuna. Značajnu pažnju pridajemo itome da podignemo razinu energetsku učinkovitost u privatnom sektoru, zbog čega smo tijekom protekle tri godine za mjere poticanja energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba zajedno s partnerima uložili preko 7 milijuna kuna. S ponosom mogu reći da je dosad preko 360 domaćinstava dobilo poticaj, bilo za zamjenu stolarije, postavljanje fasadnih ovojnica, solarnih panela, kotlova na pirolizu i slično. Osim što smo pomogli građanima da smanje svoje račune, potaknuli smo i gospodarstvo, zbog toga što su 85 posto investicija građana odradili zagorski poduzetnici i obrtnici – naglasio je župan Željko Kolar, dodavši da je u narednom periodu jedan od najvažnijih projekata Masterplan javne rasvjete.

Uručeni energetski certifikati

Ravnatelj Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske Julije Domac naglasio je da je KZŽ po energetskoj učinkovitosti prepoznata ne samo u Hrvatskoj, već i šire. U sklopu konferencije upriličeno je svečano uručivanje 42 energetska certifikata – za zgrade 25 osnovnih i 8 srednjih škola te9 zgrada županijskih domova zdravlja. Certifikate su uručili župan Željko Kolar i ravnatelj REGEA-e Julije Domac. Održan je iEnergetski sajam, na kojem su svoje proizvode kroz direktnu komunikaciju s građanima predstavili izlagači s područja naše županije i šire. (zl)

Izvor: Zagorski list

Skip to content