Novosti

Obilježen Dan HOK-a i 20. obljetnica obnove djelovanja

Dana 01. srpnja 2014. godine u Hypo centru Zagreb, Hrvatska obrtnička komora (HOK), u znak održavanja obnoviteljske Skupštine 1. srpnja 1994. godine, svečanom Akademijom obilježila je Dan Komore i 20. obljetnicu obnove djelovanja.

Ovogodišnja svečanost održala se pod pokroviteljstvom predsjednika RH prof. dr. sc. Ive Josipovića.

Predsjednik RepublikeIvo Josipović istaknuo je između ostalog, kako su obrtnici važan gospodarski faktor, ali i dio naše kulturne baštine i tradicije. Obrt ima posebno mjesto u našoj tradiciji i našem gospodarstvu i treba ga cijeniti i poticati. Na to nas obvezuje brojka od 79.918 obrta i 191.165 zaposlenih. Svaka grana gospodarstva koja ima toliki broj zaposlenih zaslužuje naše poštovanje i brigu.

Nastavno, predsjednik HOK-aDragutin Ranogajec posebno je naglasio kako je obrtništvo, malo i srednje poduzetništvo nukleus gospodarstva i kao takvo mora doći u središte gospodarske politike RH.

Na Akademiji su dodijeljenanajviša priznanja HOK-a „Zlatne ruke“najzaslužnijim obrtnicima i institucijama koji su svojom aktivnošću i suradnjom s Hrvatskom obrtničkom komorom dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija. Također, promovirani su novimajstori, njih1.224, koji su položili majstorske ispite proteklih godinu dana, a Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijelilo je nagradu „Šegrt Hlapić“ najboljoj školi, najboljem majstoru i najboljem učeniku strukovne škole.

Predsjednik RepublikeIvo Josipović, ovom prilikom Hrvatskoj obrtničkoj komori dodijelio je priznanje za osobite zasluge u promicanju tradicije obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva, koje je primio predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec. Ovoj svečanosti pored mnogobrojnih uzvanika ispred Krapinsko-zagorske županije prisustvovao je i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek Jambrek.

Ove godineStatuu „Zlatne ruke“ s poveljom „Zlatne ruke“, za dugogodišnji uspješni rad u obrtu i iznimni doprinos razvoju hrvatskog obrtništva između ostalih dobio je i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije DAVOR PLEŠKO, vlasnik obrta „Josip Pleško“ obrada metala i trgovina iz Zaboka.

Plaketu „Zlatne ruke“ s pisanim priznanjem „Zlatne ruke“ između ostalih dobio je potpredsjednik Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj VLADIMIR VIDOVIĆ, vlasnik obrta “Vidović” proizvodnja, servis i trgovina iz Radoboja.
Pripremila: Renata Vranić, dipl. oec.

Skip to content