Novosti

OBILJEŽEN EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI U DV ZIPKICA ZABOK

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna.

Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnje automobilom.

Kako je zadatak odraslih , osobito onih koji se bave odgojem i obrazovanjem, odgojno utjecati na djecu, odgojitelji DV Zipkica svake godine uključuju svoju djecu i njihove roditelje u obilježavanje tog tjedna.

Cilj je osvjestiti djecu i roditelje kako hodanje i biciklizam zajedno čine aktivne načine kretanja, a sama kampanja potiče ljude na odabir aktivnih načina kretanja ili kombiniranje hodanja i biciklizma s javnim prijevozom.

Ove godine glavni poziv na djelovanje je: Krećite se s nama i tema „Sigurno hodanje i biciklizam” i jasno naglašava vrlo često podcijenjen način kretanja: hodanje.

S djecom se tako pješačilo u obližnju šumu, šetalo gradom, provodile su se tjelesne aktivnosti putem raznih poligona spretnosti, svladavala vožnja biciklom. Sve su to aktivnosti koje se i inače provode u sklopu svakodnevnih vrtićkih aktivnosti, no više pažnje usmjerilo se na senzibiliziranje roditelja za spomenute aktivnosti , a sve u cilju zajedničkog osvještavanja i promicanja zdravih stilova života.

Pripremila:Dijana Lovinčić Crnković, ravnateljica

Skip to content