Novosti

OBILJEŽEN JE PJEŠAČKI PRIJELAZ KOD KIOSKA PU KZ

Radi se o signalnom uređaju C02 (obilježen pješački prijelaz) dimenzija 60×60 cm sa LED tekstualnim displayem 60×50 cm (dva treptača i mogućnost naizmjeničnog ispisa riječi “OPREZ” i “PJEŠAK”.

Napajanje je pomoću solarnog panela sa montažom na stup s betonskim temeljem. Na istome prijelazu također su ugrađeni solarni cestovni markeri (4 kom) ispred označen pješačkog prijelaza, promjera 140 mm i visine 50 mm sa vlastitim solarnim napajanjem.

Postojeći signalni uređaj prebačen je na pješački prijelaz kod kioska zgrada Policijske uprave. Ocijenjeno je da je na istom najveća frekvencija pješaka (u jutarnjim satima kod dolaska na posao i školu, te oko 19 sati navečer prilikom povratka školaraca kućama ili na željeznički kolodvor).

Oba prijelaza označena su u dogovoru s policijom, te nakon upita gradskih vijećnika kao bi se, u ovim kasnojesenskim i zimskim kratkim i maglovitim danima, povećala sigurnost pješaka i ostalih sudionika u prometu.

Također su postavljeni i reflektirajući fleksibilni stupići na Trgu K. Š. Gjalskog, kako bi spriječili nesavjesne vozače na koso parkiranje i “tjeranje” pješaka na kolnik. Sada pješaci mogu kontinuirani i nesmetano proći tim dijelom nogostupa, a za potrebe dostave robe, Trgocentru je ostavljena mogućnost spuštanja na lokot dva željezna stupića. I ova intervencija dogovorena je s policijom.

Objavljeno 16.12.2015.

Skip to content