Novosti

Objavljen Katalog pristiglih radova natječaja kratki tekst o volonterstvu

Natječaji su provedeni u okviru projekta Volonterski centar VolontirAJMO kojeg provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Društvom “Naša djeca” Zabok, Gradom Zabokom i Krapinsko-zagorskom županijom. Projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Kao Naj fotografija volonterske aktivnosti izabrana je fotografija Josipa Knezića kojeg je predložila Udruga fizioterapeuta i radnih terapeuta Zagorja a kao naj tekst izabran je rad Jelene Sajko iz Srednje škole Krapina. Naj fotografija predstavlja jednu od mnogobrojnih korisnica programa Halliwick terapijskog plivanja i volonterku Udruge fizioterapeuta i radnih terapeuta Zagorja koja provodi ovaj program usmjeren na osobe s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom na području Krapinsko-zagorske županije. Naj tekst “Subotnje jutro” govori o djevojci koja opisuje svoje volontersko iskustvo te o socijalnoj isključenosti a početnim riječima „Usudila bih se reći kako je u samoj ljudskoj prirodi to da smo puni predrasuda“ zainteresira svakog čitatelja/icu.

Objavljeni radovi prikazuju različitost volonterskog svijeta, mnogobrojne mogućnosti kvalitetnog i korisnog provođenja slobodnog vremena koje doprinose razvoju pojedinca, ali i cjelokupne zajednice.

Nadamo se da će Vas ovi radovi inspirirati za volontiranje!

Link:

E-katalog pristiglih radova

Pripremila: Nikolina Bertol, voditeljica volonterskog programa

Skip to content