Novosti

Obnovljeni Dom zdravlja u Zaboku otvara vrata ovog proljeća

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar obišao je u petak, 16. siječnja 2015. godine zgradu Doma zdravlja u Zaboku, čija je sanacija u završnoj fazi.

Župan Željko Kolar nakon obilaska zgrade istaknuo je da su radovi na sanaciji Doma zdravlja u zadnjoj fazi, odnosno da bi trebali završiti do kraja veljače, nakon čega slijedi preseljenje 11 ambulanti u obnovljenu zgradu, gdje će svoj „dom“ naći i nekoliko udruga s područja grada Zaboka. „Očekujem da bi zgrada, čija je obnova stajala oko 7 milijuna i 700 tisuća kuna, trebala biti u punoj funkciji do kraja travnja ove godine, nakon čega će Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije Ispostava Zabok, ali i ljudi s područja Zaboka, konačno dobiti reprezentativan prostor kakav i zaslužuju“, rekao je župan Kolar.

Župan Kolar također se osvrnuo i na početak radova na gradnji Doma umirovljenika u Zaboku, te je istaknuo da je podnesen zahtjev za lokacijsku dozvolu i da se nada da će građevinska dozvola, odnosno potvrda na glavni projekt biti izdana na proljeće, dok bi radovi krenuli početkom ovog ljeta. „To je projekt od visokog značaja za Krapinsko-zagorsku županiju i Grad Zabok i od njega nećemo odustati“, dodao je župan Kolar.

U tijek radova na sanaciji zgrade Doma zdravlja u Zaboku uz župana Željka Kolara, došli su se uvjeriti i njegovi zamjenici Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek i ravnateljica Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije Nada Dogan.

izvor:KZŽ

Skip to content