Novosti

OBRAĆANJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA ZABOKA GRAĐANIMA

Poštovane građanke i građani,

Valentina Đurek, načelnica Stožera civilne zaštite Grada Zabok i zamjenica gradonačelnika Ivana Hanžeka zajedno s članovima Stožera svakodnevno žurno prati preporuke, naredbe i zaključke Stožera civilne zaštite RH, KZŽ, HCK, Zavoda za javno zdravstvo i drugih nadležnih ustanova i tijela, te sukladno istima Stožer civilne zaštite Grada Zaboka poduzima mjere na području grada.

Stožer civilne zaštite Grada Zaboka otvorio je kontakt mail za građane: infostozercz@zabok.hr na koji građani svakodnevno upućuju pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima oko širenja zarazne bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom i možemo reći da su građani vrlo zainteresirani i svakodnevno šalju upite na koje se odmah odgovara.

Nadalje, Stožer je aktivirao operativne snage Stožera – vatrogasce DVD-a Zabok, DVD-a Špičkovina, DVD-a Gubaševo i DVD-a Pavlovec koji zajedno s članovima Stožera patroliraju područjem Zaboka, kontroliraju stanje na terenu, te ukoliko uoče građane koji se ne pridržavaju mjera, upozoravaju i upućuju na provedbu zaštite sebe i svih ostalih građana. Kao što znate Stožer je zatvorio dječja igrališta i zabranio javna okupljanja, kulturna, sportska i društvena događanja s ciljem daljnjeg provođenja Vladinih mjera za suzbijanje širenja novog koronavirusa te dodatne zaštite stanovništva.

Zahvalni smo svim građanima, ustanovama, tvrtkama, društvima, posebno liječnicima i bolničkom osoblju, te onima koji neposredno pomažu svojim sugrađanima u ovim teškim prilikama, aktivistima Crvenog križa, vatrogascima, trgovcima, svima koji na bilo koji način doprinose dobrobiti građana i društva u cjelini.

Pozivam sve da i nadalje pratimo i pridržavamo se naredbi, uputa i preporuka Vlade RH, Stožera civilne zaštite HR, KZŽ i Grada Zaboka.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE i OPERATIVNE SNAGE GRADA ZABOKA SU UZ VAS:

Valentina Đurek, načelnica Stožera CZ Grada Zaboka i zamjenica gradonačelnika

Mladen Loina, zamjenik načelnice Stožera, komunalni redar Grada Zaboka

Željka Vukić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Zabok

Vedran Draganić – načelnik Policijske postaje Zabok

Dražen Sinković, zapovjednik ZJVP

Tihomir Vančina, ravnatelj Opće bolnice Zabok

Damir Tomek Komunalno Zabok d.o.o., rukovoditelj komunalnih djelatnosti

Hrvoje Petriček – Zagorsko vodovod d.o.o., voditelj sigurnosti

Vladimir Zrinski – Služba civilne zaštite Krapina

Krešimir Končevski, direktor gradskog komunalnog poduzeća Plavinka d.o.o.

Danijel Tuđa, stručni suradnik za infrastrukturu u Gradu Zaboku

Epidemiolozi govore da se radi o virusu koji je obiteljskog karaktera širenja i mislimo da je ta činjenica važna da u nama pobudi odgovornost i maksimalnu pažnju za članove naše obitelji, kolegice i kolege na poslu i baš sve u našem neposrednom okruženju.

Nadamo se da ćemo zajedno uspjeti nadvladati sve nedaće odgovornim i savjesnim odnosom prema sebi i drugima.

S poštovanjem,

Valentina Đurek, dipl.inf.univ.spec.oec.

zamjenica gradonačelnika

načelnica Stožera civilne zaštite Grada Zaboka

Skip to content