Novosti

Obrtnici lakše do kredita

Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško i Jozo Čakalić ispred Zagrebačke banke potpisali su III Dodatak Ugovora o poslovnoj suradnji kojim će Zagrebačka banka obrtnicima osigurati nastavak posebnih kreditnih uvjeta za financiranje povremenih potreba u obrtnim sredstvima.

Do sada je realizirano200-tinjak kredita članova Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županijeu vrijednosti preko 20.000.000,00 kuna, a potpisivanjem ovog ugovora OKKZŽ članstvu osigura i dalje povoljnija sredstva za olakšanje poslovanja.

Zagrebačka banka nastavlja sa ponudom kratkoročnih kredita, kredite s kamatnom stopom koja je 0,8 do 1 postotni poen povoljnija od kamatnih stopa na standardne kredite. Iznos kredita kojeg obrtnici žele podići nije ograničen, već ovisi o kreditnoj sposobnosti pojedinog obrtnika, a rok otplate je do 12 mjeseci. Postojeći i budući korisnici Zabinih modela paket računa „1 za sve“ mogu ostvariti dodatne uštede kod naknade za obradu kreditnog zahtjeva i to sa čak 50% popusta za korisnike modela Poduzetnik i 100% popusta za korisnike modela Partner. Banka će obrtnicima ujedno pružati i savjetodavnu pomoć.

Osim toga sklapanjem III Dodatka Ugovora u razdoblju do 31.12.2012. g. u skladu s internim aktima Banke, Banka će odobravati i dugoročne kredite za financiranje trajnih obrtnih sredstava članovima OKKZŽ tj, Udruženja obrtnika koji posluju putem transakcijskog računa u Banci, zadovoljavaju uvjete kreditne sposobnosti, te za kojeObrtnička komora izda potvrdu da obrtnik kao korisnik kredita nema nepodmirenih obaveza po osnovi komorskog doprinosa.
Izvor: Zagorski list

Skip to content