Novosti

Obrtu iz Zagorja predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović dodijelio visoko priznanje

Na prigodnoj svečanosti povodom Dana državnosti, predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović dodijelio je na svečanosti održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu 11 odlikovanja istaknutim pojedincima, tvrtkama i udrugama za osobite zasluge i doprinose.

Među ovogodišnjim dobitnicima priznanja nalazi se i jedna tvrtka sa sjedištem u Krapinsko-zagorskoj županiji, u vlasništvu Davora Pleška, kojoj je predsjednik Josipović dodijelio Povelju Republike Hrvatske za izniman doprinos gospodarskom razvitku. Obrt “Josip Pleško” iz Zaboka bavi se obradom metala za prehrambenu, procesnu i kemijsku industriju koja je prepoznata na domaćem i inozemnom tržištu, a čiji je prihod kao i broj zaposlenih u jeku gospodarske krize vidno rastao.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar zajedno sa svojim zamjenicima upućuje najiskrenije čestitke gospodinu Plešku, čija tvrtka čak i u teškim socio-ekonomskim uvjetima uspijeva ostvarivati rast, čime direktno doprinosi ukupnom gospodarskom rastu na području Zagorja. Da bi taj rast bio što veći, Krapinsko-zagorska županija sa gospodarstvenicima njeguje partnerski odnos te pruža potporu na razne načine. To potvrđuje i primjer navedene tvrtke, koja je u prosincu prošle godine krenula u proširenje proizvodnih kapaciteta, gradnjom nove hale od 800 m2, za koju je Krapinsko-zagorska županija izdala građevinsku dozvolu u roku od samo 14 dana. Osim brzog rješavanja papirologije, Županija je pomogla i sufinanciranjem kamate kredita, kojim je tvrtka financirala investiciju, zahvaljujući kojoj je otvoreno i sedam novih radnih mjesta.

Odlikovanja od predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića primili su i razvodnik Ivan Gagić, glazbeni dvojac 2Cellos, gospodarstvenik Ante Mandić, biologinja Iva Tolić, inovator Mate Rimac, sportaš Ivan Mikulić, poljoprivrednica Martina Petrović, povjesničarka umjetnosti Vera Horvat Pintarić, DNA laboratorij Genos d.o.o. i splitska Udruga MoST.

Izvor: Zagorje.com

Skip to content