Novosti

‘Od liječnika obiteljske medicine službeno se treba dobiti potvrda o izliječenju od koronavirusa’

‘Od liječnika obiteljske medicine službeno se treba dobiti potvrda o izliječenju od koronavirusa’

Bitne su maske zbog asimptomatskih slučajeva, provjetravanje, dezinfekcija, a to sve će vrijediti dugi, dugo, dok se ne otkrije cjepivo, upozorava dr. Lipovac

Epidemiolog dr. Ivan Lipovac pojasnio je, vezano uz osobe koje su ozdravile od virusa COVID – 19, da se od liječnika obiteljske medicine službeno treba dobiti potvrda da su izliječeni. – Dakle, od te 31 osobe, 5 je izliječenih osoba od prije, a do jučer popodne dobili smo od liječnika obiteljske medicine službene potvrde da ih je izliječeno 13. Doktore moramo obavijestiti da nam posšalju potvrde da bi bilo službeno – pojasnio je dr. Lipovac.

Što se novooboljele osobe tiče, epidemiolozi su pronašli obitelsjke kontakte, a tijekom dana će pronaći ostale bliske kontakte. – Pridružujem se apelima kolegama iz Kriznog stožera, bez obzira na ove rezultate i dalje vrijede mjere, jer bez pridržavanja ubrzo ćemo se vratiti na staro. Bitne su maske zbog asimptomatskih slučajeva, provjetravanje, dezinfekcija, a to sve će vrijediti dugi, dugo, dok se ne otkrije cjepivo – upozorio je dr. Lipovac.

Načelnik Stožera Anđelko Ferek – Jambrek dodao je da kršenja mjera samoizolacije nije bilo u protekla 24 sata, a da je zabilježeno 14 kršenja zabrane napuštanja prebivališta odnosno Krapinsko – zagorske županije bez propusnica.

Izvor:Zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content