Novosti

Od ponedjeljka ponovno voze vlakovi, putnicima se preporuča dezinfekcija ruku i nošenje maski

Od ponedjeljka 11. svibnja uspostavlja se željeznički putnički prijevoz u unutarnjem prometu te će vlakovi voziti sukladno voznom redu. Radnim danom vozit će 642, subotom 379, a nedjeljom i neradnim danom 288 vlakova. Privremeno neće voziti manji broj vlakova u unutarnjem prometu, dio vlakova vozit će nedjeljom i neradnim danom, a dio vlakova vozit će na skraćenoj relaciji.

Više informacija o tome možete pronaći na http://www.hzpp.hr/zeljeznicki-prijevoz-od-11-svibnja, a vozni red vlakova na https://prodaja.hzpp.hr.

Međunarodni vlakovi iz Hrvatske prema Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Srbiji i Mađarskoj i obrnuto neće voziti, kao ni pogranični vlakovi iz Hrvatske prema Sloveniji, Mađarskoj i Srbiji i obrnuto.

– U cilju smanjenja rizika od prenošenja bolesti COVID-19 molimo putnike da jednosmjerne i povratne karte kupuju on-line na https://prodaja.hzpp.hr ili putem mobilne aplikacije HŽPP karte. Više informacija o kupnji karata i radnom vremenu prodajnih mjesta možete pronaći na http://www.hzpp.hr/kupnja-karata.

Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u cilju smanjenja rizika od prenošenja bolesti COVID-19 putnicima se preporučuje održavanje razmaka od najmanje jednog metra te korištenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u vlak kako bi svi sudionici u prijevozu bili zaštićeni u najvećoj mogućoj mjeri. HŽPP je u vlakove i vagone postavio dozatore s dezinfekcijskim sredstvom te će putnici pri ulasku u vlak dezinficirati ruke. Također, sukladno preporukama HZJZ-a u vlakove i vagone postavljeni su plakati u cilju edukacije putnika o mjerama za suzbijanje širenja bolesti COVID-19 i preporukama vezanim uz korištenje željezničkog prijevoza, a HŽPP će provoditi mjere vezane uz čišćenje, prozračivanje i dezinfekciju putničkih prostora – poručili su iz HŽ-a.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content