Novosti

Odlična atmosfera na Zagorje Blues Etno festivalu, posjetitelji su puni dojmova

Odlična atmosfera na Zagorje Blues Etno festivalu, posjetitelji su puni dojmova

Iako je zbog epidemiološke situacije ovogodišnji Zagorje Blues Etno festival održan u ranijem terminu, to nimalo nije pokvarilo atmosferu i pozitivne dojmove kod publike.

Iako je zbog epidemiološke situacije ovogodišnji Zagorje Blues Etno festival održan u ranijem terminu, to nimalo nije pokvarilo atmosferu i pozitivne dojmove kod publike. U tri dana nastupilo je 6 sastava iz Hrvatske i Mađarske. Festival je otvoren u utorak 25.08. na terasi Krčme Polanović u Zaboku i to s dvostrukim programom, edukacijskim i zabavnim. U popodnevnim satima održana je radionica usnih harmonika na kojoj su polaznici, zahvaljujući njemačkom proizvođaču instrumenata Hohner i distributeru glazbene opreme Euro-unit iz Čakovca, dobili besplatne usne harmonike. Program je nastavljen u večernjim satima s koncertnim nastupima 3 glazbena sastava: Bluzy Threesome iz Siska, Be Sharp Band iz Zagreba uz gosta Krešu Oremuša te bend Tomislava Golubana.- Ukratko, nakon ove večeri postajem blues fan. Mali grad, Zabok, u jednom tjednu nudi otvorenje izložbe, književnu večer, predstavu i ovaj vrhunski koncert. Pohvale svim organizatorima Zagorje Blues Etno Festivala od (starije) blues početnice – dojam je jedne posjetiteljice otvorenja festivala.

Druga večer festivala ponudila je kombinaciju folk/blues/county/rock izričaja, a žitelji grada Klanjca jedva su je dočekali. U idiličnom prostoru pacija Galerije Antuna Augustinčića, uz zalazak sunca i raširene ruke Augustinčićevog Marina Držića, koncert su otvorili Hele & Hutch iz Novigrada, a nakon njih nastupili su Tomislav Vedrina i Robert Bašić, zagrebački country rock duo, koji je izazvao posebno oduševljenje kod publike izvedbom engleskog prepjeva Suze za zagorske brege. Lagano njihanje u ritmu bluesa i zajedničko pjevanje poznatih country skladbi, dva odlična glazbena dueta… više nego dovoljno za prekrasnu glazbenu večer u Klanjcu. A točku na i stavio je 87-godišnji Petar Posavec iz Tuhlja zasviravši nakon koncerta nekoliko taktova na svojoj desetljećima staroj usnoj harmonici! 7. Zagorje Blues Etno festival zatvorili su jedini ovogodišnji inozemni gosti, duet Huckleberry Guys iz Mađarske. Koncert se održao u muzej Žitnica u Svetom Križu Začretju i to kao otvorenje festivala „1. Glas Zagorja“. Ovo je ujedno bio i prvi koncert bez publike, tj. uz mnoštvo publike, ali one virtualne. Naime, koncert se realizirao kao internet prijenos na facebook stranici festivala gdje ga još uvijek možete pogledati.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content