Novosti

ODRŽAN 18. IZVIĐAČKI KRIŽNI PUT KOJI JE OVAJ PUTA NA RAZINI KRAPINSKOG DEKANATA

Križni put je jedna od osnovnih pobožnosti korizmene priprave. Tako je u subotu 30. ožujka organiziran 18. krapinski izviđački Križni put, koji se ove godine proširio na dekanatsku razinu, te je obuhvatio tri župe: Krapinu, Sveti Križ Začretje i Zabok.

Brojni izviđači, mladi, krizmanici, djeca ali i vjernici koji su se odazvali pozivu svojih župnika i okupili se u svojim župnim crkvama te se zatim zaputili uz molitvu, pjesmu i razmatranje prema postajama Križnih puteva koja su dočarale svakom sudioniku istinsku muku penjanja na Golgotu.

Svi zajedno ujedinjeni susreli su se na završnoj postaji u župi Uzvišenja Svetoga Križa gdje je uslijedila sv. Misa i kratki korizmeni koncert župnog zbor sv. Cecilije iz Kaštel Lukšića.

Na kraju, zahvaljujemo se našim župnicima koji su prepoznali značaj ovog Križnog puta za sve vjernike, posebno mlade koji se u ovom razdoblju pripremaju za Uskrs ali i Sakramenat Svete Potvrde.

Velika zahvala svima onima koji su u Pastoralnom centru župe Sveti Križ Začretje za sve vjernike hodočasnike pripremili hranu i piće za okrijepu nakon hoda.

Tekst: Darko Fiket, župni medijski suradnik Tiskovnog ureda

Slike: Nenad Krznar, predsjednik udruge „SRUZ“

Skip to content