Novosti

Održan 3. Memorijal ‘Marko Piljek’

3. Memorijal „Marko Piljek“, natjecanje vatrogasne djece i mladeži održano je na igralištu DVD-a Pavlovec.

Marko Piljek rođen je u Zagrebu 15. ožujka 1992, a rano djetinjstvo provodi u Donjoj Bistri. U Pavlovec njegova obitelj doseljava 1998. godine. –Tu se ubrzo pridružio mnogim vršnjacima, pa i našem društvu. Svojim je zalaganjem ‘zarazio’ cijelu ekipu, nadao se, ali i veselio mnogim medaljama koje je osvojio. Bio je veliki entuzijast, kako u vatrogastvu, tako i u kickboxingu, kojim se također, s velikim uspjehom bavio- rekao je Damir Papišta ispred DVD-a Pavlovec. Nažalost, tragična prometna nesreća 30. kolovoza 2003. godine, naprasno je prekinula njegov život. Njemu u čast vodstvo društva već 3. godinu organizira vatrogasno natjecanje.

–Ova slika mnogobrojne vatrogasne djece i mladeži puno govori o nastojanju naše vatrogasne zajednice u odgoju i obrazovanju naše djece, koji svakim danom sve više osvajaju vatrogasna znanja- riječi su kojima je natjecatelje pozdravio Rudolf Zajec, predsjednik VZG-a Zabok. Memorijal je okupio 19 vatrogasnih natjecateljskih odjeljenja djece i mladeži iz cijelog Zagorja, ali i 4 odjeljenja ženskih ‘A’ i ‘B’, te 7 muških ‘A’ i 2 muška ‘B’ odjeljenja.

Među muškim ‘A’ odjeljenjima, najbolje rezultate postigli su članovi DVD-a Hruševec Kupljenski, 2. su bili članovi društva Bobovec, a treći članovi DVD-a Mače. Kod ‘B’ odjeljenja bolji od DVD-a Brezove, bili su članovi DVD-a Gubaševo. Među ženama ‘A’ odjeljenja, najbolje su se pokazale članice DVD-a Selnica, dok su 2. bile žene iz Ivanca. Kod djece u kategoriji ‘djeca M’, najboljima su se pokaz
ali klinci iz DVD-a Mala Erpenja, dok puno nisu zaostajali članovi DVD-a Brestovec Orehovički – drugi i DVD Poznanovec kao treći. Među curama vatrogaskinjama najbolji rezultat postigle su članice DVD-a Špičkovina, 2. su bile cure iz Brestovca Orehovičkog, dok su treće bile cure iz DVD-a Gubaševo.

Izvor: Zagorski list

Skip to content