Novosti

Održan 8. Mali gastro

Manifestacija je to na kojoj učenici ugostiteljskih škola pokazuju svoje znanje, a prihod od prodanih kulinarskih delicija, kolača i koktela ide za opremanje Opće bolnice Zabok. Ove su godine uz domaćine iz Zaboka sudjelovali i učenici Srednje škole Pregrada te Srednje škole Prelog. Prigodni program izveli su klinci iz Dječjeg vrtića Zipkica.

– Sretni smo što se mladi ljudi angažiraju, pokazuju svoje vještine, a isto tako tu je i plemeniti cilj, nabava opreme za našu bolnicu. Znamo da je u današnje vrijeme svaka kuna dragocjena. To je i prilika da učenici ugostiteljske škole pokažu svoje vještine u pripremi hrane, koktela i pića i svake godine se smisli jedan novi recept. Ove godine to je bio zagorski puran u palačinkama. Tako smo prezentirali purana iz zadruge Puran zagorskih brega, a i našu vještinu pripreme. S druge strane naši gosti iz Međimurja prezentirali su svoje specijalitete – rekla je ravnateljica Draženka Jurec.

A puran u palačinkama bio je izuzetno dobar i učenicima koji su ga pripremali idu sve pohvale.

– Ove je godine odaziv bio nešto manji nego prethodnih godina jer se vidi jedna određena besparica. Mi smo svejedno zadovoljni. Bitno je i družiti se, pokazati da smo živi, da se borimo. Djeca iz vrtića su nam uljepšala program, a ovi mladi ljudi, kuhari i konobari, vesele se tome, a i mi svi – rekla je predsjednica Zlatnog srca Štefanija Keresteš.

Na akciji je ove godine ukupno prikupljeno 1.706 kuna.

Održana je i tradicionalna utrka konobara na kojoj je nastupilo 14 natjecateljica i natjecatelja. Nakon dugo vremena pobjedu je odnio jedan od zabočkih učenika Damir Vuk. Drugi i treći također su bili učenici zabočke srednje škole, Ivan Škalec i Domagoj Kraševac. U konkurenciji djevojaka najbrža je bila Martina Pogačić iz SŠ Pregrada.

Skip to content