Novosti

ODRŽAN BOŽIĆNI SAJAM U ZABOKU

U organizaciji Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i Društva Naša djeca Zabok u petak 14. prosinca u predvorju Grada Zaboka održan je 2. Božićni sajam koji je naglasak stavio na predstavljanje odgojno-obrazovnih ustanova i udruga koje se bave kreativnim radom s djecom i mladima.

Na sajmu su se predstavili Volonterski klubovi Srednje škole Zabok i Gimnazije Antuna

Gustava Matoša Zabok, Dječji vrtić Zipkica, Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, KUD Zabok i organizatori Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i Društvo Naša djeca Zabok.

Organizatori i izlagači potrudili su se donijeti božićni ambijent uz prigodnu glazbu i predblagdansko raspoloženje. Na štandovima su se mogli razgledati, nabaviti, ali i dobiti puno novih kreativnih ideja kako napraviti originalne ukrase za bor, čestitke, poklone za Božić, modne dodatke, a sve začinjeno prigodnim božićnim kolačićima.

ŠUDIGOZ je za djecu predškolske i mlađe školske dobi organizirao kreativnu božićnu radionicu pod nazivom „Zaleđeno drvce i božićni anđelčić“ u kojoj su djeca, uz pomoć profesorica škole, izradila ukrase koje su mogli ponijeti svojim kućama. Cilj samih kreativnih radionica je da kasnije djeca i roditelji zajedno izrađuju ukrase te da se više druže u zajedničkim aktivnostima.

Najveće iznenađenje i radost izazvao je dolazak Djeda Mraza koji je djeci donio slatkiše te su se djeca mogla i fotografirati s Djedom Mrazom kako bi im taj trenutak ostao u trajnom sjećanju. Djedici su pomogli i mali patuljci koji su veselo trčkarali oko njega i darivali djecu bombonima.

Pripremila: Jasenka Borovčak

Skip to content