Novosti

ODRŽAN IZVJEŠTAJNI SABOR PODRUŽNICE UDVDR KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE

Dana 05.03.2017. godine sa početkom u 16,00 sati u prostorijama Doma kulture u Velikom Trgovišću održan je redoviti izvještajni sabor Podružnice UDVDR Krapinsko-zagorske županije.

Uz sabornike iz Ogranaka i Klubova Podružnice izvještajnom saboru odazvali su se župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te prijatelji i suborci iz UDVDR Sisačko-moslavačke županije i UDVDR Ogranak Popovača.

Na početku izvještajnog sabora uzvanicima i gostima obratio se i pozdravio skup predsjednik Podružnice UDVDR Sisačko-moslavačke županije Stjepan Hrasnik koji je pohvalio rad Podružnice posebno u provedbi projekata,a naglasio je i iznimno dobru suradnju sa Ogrankom UDVDR Donja Stubica sa kojim imaju i potpisanu povelju o suradnji.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar uz pozdravne riječi naglasio je da se radi o udruzi koja je najduže prisutna među braniteljskom populacijom i koja svojim aktivnostima potiče i druge braniteljske udruge da provode slične programe. Posebno je istaknuo dva projekta koja su posebna na ovim prostorima ali i šire a to su projekt „Promicanje istine o Domovinskom ratu u školama“ i projekt „Informatičko opismenjavanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji“. Županije je uvijek bila uz branitelje i ovu braniteljsku udrugu i tako će biti i dalje uz uvažavanje stava da politika u ovoj braniteljskoj udruzi nije poželjna.

Sabornici su jednoglasno prihvatili izvješće o radu i financijsko izvješće za 2016.godinu u kojemu su posebno naglašene aktivnosti u provedbi projekata „Promicanje istine o Domovinskom ratu u školama(od 2010 godine), informatičko opismenjavanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji(od 2011.godine) te sportske aktivnosti, humanitarna djelatnost, obilježavanje značajnijih datuma iz Domovinskog rata, hodočašća u Mariji Bistrici, Loboru i Vočinu i drugo. Iznimno veliki napori kao i ranijih godina uloženi su u rješavanju statusnih pitanja hrvatskih branitelja te pomoć u situacijama u kojima sustav kroz svoje organizirane službe ne reagira ili reagira sa iznimnim zakašnjenjem. Ipak najvažnija aktivnost bila je u skrbi o zdravstvenom stanju hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji provedbom sistematskih pregleda i ugovaranjem i plaćanjem sredstvima udruge magnetne rezonance i drugih specijalističkih pregleda u bolnici Sveta Katarina. I nadalje je prisutna nemogućnost u prijavi na natječaje lokalnih jedinica samouprave/županija, gradovi i općine/ što dovodi do smanjenja prihoda i nemogućnosti provedbe nekih projekata.

Prihvaćeni su Plan rada i financijski plan za 2017.godinu, a donesena je i odluka o visini članarine za 2017.godinu u visini od 60,00 kuna(70% sredstva Ogranaka a 30% sredstva za rad Podružnice).

Na završetku izvještajnog sabora je župan Željko Kolar u ime UDVDR Podružnice Krapinsko-zagorske županije predsjedniku UDVDR Sisačko-moslavačke županije uručio jedno računalo kao poklon za nezaposlenog hrvatskog branitelja oca četvero malodobne djece člana UDVDR Ogranak Popovača.

Nakon sabora za sabornike i goste organiziran je skromni domjenak.

Pripremio:

mr.crim.Josip Horvatin prof,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content