Novosti

Održan molitveni susret za krizmanike i njihove roditelje i najava krštenja u župi

U sklopu pastoralnog projekta Zagrebačke nadbiskupije „Kateheze za odrasle“, 25. 2. se u svim župama zagrebačke nadbiskupije održao molitveni susret za krizmanike i njihove roditelje.

Nakon misnoga slavlja zabočki župnik Marijan Culjak pozdravio je sve krizmanike, njihove roditelje, kumove, bake i djedove kao i sve ostale vjernike župe koji se redovito odazivaju ovim katehezama.

Susret je započeo molitvom nakon čega je župnik je prema predloženim materijalima animirao cijelo večernji program u kojem im je uputio riječi ohrabrenja: „Kao što su apostoli bili okupljeni zajedno na jednom mjestu u iščekivanju Duha odozgor tako i vi danas ovdje okupljeni se pripravljate za primanje pečata dara Duha Svetoga. Budite vrijedni i ustrajni nasljedovatelji našeg zajedničkog Oca.“

Zahvaljujemo svima onima koji su se danas svojom aktivnošću, čitanjem, pjevanjem i molitvom uključili u molitveni susret kako bi u zajedništvu sa svim ostalim župama molili za sve ovogodišnje krizmanike, njihove roditelje, kumove, bake i djedove.

Najava krštenja u župi

U subotu, 01. ožujka 2014. misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Jelene Križarice u Zaboku s početkom u 18.00 sati mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački podijelit će sakrament krštenja maloj Josipi Valec, osmom djetetu obitelji Danka i Nevenke Valec.

Uz malu Josipu krstit ćete još troje djece:

David Krajačić, prvo dijete u obitelji Matije i Ane r. Šimag ,

Mihael Lisica, prvo dijete u obitelji Krešimira i Jelene r. Ladišić i

Jakov Šandor, treće dijete u obitelji Brune i Lidije r. Cingulin.

Zahvaljujemo roditeljima na daru života te im želimo obilje Božjeg blagoslova.

Darko Fiket, župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije

Skip to content