Novosti

Održan osmi Memorijal Marko Piljek

63 ekipe na memorijalu

U ime obitelji više od 700 okupljenih pozdravila je Andrea Piljek Marić, Markova sestra, koja je izrazila zahvalnost svima koji su pomogli u organizaciji još jednog memorijalnog natjecanja. – Bio je timski igrač i bio je pun života. Obožavao je vatrogasne treninge i svoje kolege u DVD – u. Uspomena na Marko živi u našim srcima bez obzira na godine koje su prošle – rekla je Markova sestra.

Natjecanje je službeno otvorio župan Željko Kolar, a sudionike je pozdravio i zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, predsjednik DVD-a Pavlovec Zabočki Ivan Jelenčić te predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Ivica Glas.

Natjecale su se čak 63 ekipe, a valja reći da su među natjecateljima iz naše županije, bili i oni iz Zagrebačke i Varaždinske županije te vatrogasci iz Slovenije. – Drago mi je da se iz godine u godinu sve veći broj sudionika okuplja ovdje u Pavlovcu, a slobodno možemo reći da je natjecanje poprimilo i međunarodni karakter obzirom na naše goste iz Slovenije – rekao je zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek.

Zadovoljstvo što je pokrovitelj Memorijala iskazao je župan Željko Kolar. – Ovaj događaj puno znači obitelji jer vide da zajednica suosjeća s njima i da sjećanje na njihovog člana obitelji, malenog Marka, živi. Ujedno je ovo prilika da vatrogasci pokažu svoja znanja i vještine – istaknuo je župan Kolar dodajući da je vatrogastvo u Zagorju stil života te da su zagorski vatrogasci odlično učeni, no da se mora poraditi na nabavci suvremenije i modernije opreme.

Rezultati po kategorijama

Natjecanja su trajala čitav dan, a u kategoriji djevojčica najbolja je bila ekipa DVD – a Špičkovina, u kategoriji dječaka DVD Kačkovec dok su u kategoriji ženske mladeži prvo mjesto odnijele članice DVD – a Donja Stubica, a kod muške mladeži DVD Krapinske Toplice.

Kod seniorki u A kategoriji pobjedu su odnijele članice DVD – a Vatrogasac iz Strmca dok su u B kategoriji najbolje bile članice DVD – a Zlatar. Kod muškaraca, u A kategoriji prvi su bili članovi DVD – a Špičkovina, a u B kategoriji pobijedili su članovi DVD – a Regeneracija iz Zaboka. Nakon natjecateljskog djela programa uslijedila je zabava uz Family band.


Izvor: Zagorski list

Skip to content