Novosti

Održan Regionalni Info dan u Zaboku

U ponedjeljak, 10. ožujka 2014. godine u prostorijama Velike galerije Grada Zaboka, pulska Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva (u daljnjem tekstu: Zaklada) održala je Regionalni Info dan na kojem su predstavljeni natječaji raspisani prema proširenom Decentraliziranom modelu u ukupnoj vrijednosti od 35.940.000,00 kuna.

Info dan je otvoren prigodnim govorom predstavnice Vladinog Ureda za udruge Emine Bačarke, Pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Nikole Gospočida te zabočkog gradonačelnika Ivana Hanžeka.

Zaklada je temeljem Sporazuma o partnerstvu u provedbi proširenog Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, potpisanim s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva (u daljnjem tekstu: Nacionalna zaklada), od ove godine, osim za Istarsku i Primorsko-goransku, nadležna i za Karlovačku, Sisačko-moslavačku i Krapinsko-zagorsku županiju.

Tim povodom, u suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Regionalnim centrom podrške u Krapinsko – zagorskoj županiji održan je Regionalni Info dan s ciljem da se organizacijama civilnog društva i ostalim zainteresiranima pravovremeno približe dostupni natječaji za koje je Zaklada prema navedenom modelu, preuzela dio provedbenih aktivnosti. Osim natječaja, Ivana Radanović, predsjednica Mreže udruga Zagor predstavila je Program regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj „JAKO“.

Natječaji koji de se po planu provoditi u 2014. godini jesu:

1. „Natječaj za prijavu projekata udruga usmjerenih prevenciji nasilja nad i među djecom i mladima“ – MSPM/MZOS (6 mil. kuna) – otvoren do 31. ožujka 2014. godine

2. „Natječaj za financiranje projekata u području prevencije/tretmana/liječenja/rehabilitacije ovisnosti i resocijalizacije ovisnika“ – MSPM/USZDVRH/MIZ (13 mil. kuna)

3. „Natječaj za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece“ – MSPM (1 mil. kuna)

4. „Natječaj za sufinanciranje programa lokalnih volonterskih centara u 2014.“ – MSPM (1 mil. kuna)

5. „Natječaj za financiranje projekata udruga usmjerneih prevenciji socijalne uključenosti“ –
MSPM (4 mil. kuna)

6. „Natječaj za prijavu projekata usmjerenih mladima“ – MSPM (9,9 mil. kuna)

7. Natječaj za građanske akcije „Naš doprinos zajednici“ (1,04 mil. kuna)

MSPM – Ministarstvo socijalne politike i mladih

MZOS – Ministasrtvo znanosti, obrazovanja i sporta
USZDVRH – Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade

RH MIZ – Ministarstvo zdravlja

Vladin Ured za udruge uspostavio je nove modele i mehanizme koordinacije među strukturama koje pružaju potporu ujednačenom regionalnom razvoju civilnog društva u cilju kvalitetnije podrške regionalnom razvoju civilnog društva, ravnomjernije zastupljenosti svih županija u financiranim programima i boljeg uvažavanja regionalnih i lokalnih potreba.
Regionalne Zaklade su zbog bolje upoznatosti s problematikom na regionalnoj i lokalnoj razini te zbog svog dosadašnjeg iskustva u provedbi Decentraliziranog modela važna karika u ostvarenju navedenih cijeva.

Prezentacije s održanih Regionalnih Info dana i potpuna natječajna dokumentacija za raspisane natječaje dostupna je na mrežnim stranicama istarske Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content