Novosti

Održana 14. manifestacija MALI GASTRO 13.5.2016.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek je u petak, 13. svibnja 2016. godine, otvorila 14. manifestaciju Mali gastro.

Na manifestaciji su sudjelovali učenici pet hotelijersko – ugostiteljskih srednjih škola sa područja sjeverozapadne Hrvatske – iz Karlovca, Preloga, Zagreba, Pregrade te domaćini iz Srednje škole Zabok.

Zamjenica župana Jasna Petek otvorila je Mali gastro te tom prilikom rekla da je kvalitetno obrazovanje i stručno osposobljavanje učenika ugostiteljske struke, najvažniji preduvjet za dalji razvoj turizma u Zagorju, a mali Zagorci i Zagorke u tome već niz godina prednjače, osvajajući brojne nagrade i priznanja na državnim natjecanjima u pripremanju i posluživanju hrane i koktela.

U sklopu manifestacije je, uz središnji prikaz gastronomskih vještina u posluživanja gostiju, miješanju koktela te degustaciji domaćih vina, održana i tradicionalnu utrka konobara.

Na stazi dugoj 400-tinjak metara, od Trga Ksavera Šandora Gjalskog do zgrade PU krapinsko – zagorske i natrag, sudjelovalo je 13 učenika iz svih pet ugostiteljskih škola.

Prvo mjesto osvojio je Marko Višak iz Turističko – ugostiteljskog učilišta u Zagrebu, drugi je bio Dorian Županić iz Ugostiteljske škole iz Karlovca, a treća Julia Švec iz Ugostiteljske škole iz Preloga.

Izabrana je i najkonobarica Malog gastra, a to je Valentina Petrović, učenica Srednje škole iz Zaboka.

Sve prisutne je na samom početku manifestacije pozdravio i zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, dok su program obogatila djeca iz zabočkog dječjeg vrtića Zipkica.

Organizatori Malog gastra su Srednja škola Zabok i Udruga za borbu protiv raka ‘Zlatno srce’, a manifestacija je, kao i svake godine, humanitarnog karaktera odnosno cjelokupan prihod s manifestacije namijenjen je nabavi opreme za županijsku Opću bolnicu.

Izvor: www.kzz.hr

Skip to content