Novosti

Održana 34. sjednica Gradskog vijeća Grada Zaboka

Produžen rok za dostavu zahtjeva za oslobađanje plaćanja komunalne naknade te donesena odluka o dobitnicima javnih priznanja

Zabočko vijeće do 30. lipnja produžilo je rok poduzetnicima i obrtnicima za podnošenje zahtjeva za oslobođenje od obaveze plaćanja komunalne naknade

Gradsko vijeće Grada Zaboka na sjednici odražnoj u ponedjeljak jednoglasno usvojilo izmjenu Odluke o oslobođenju od obaveze plaćanja komunalne naknade kao mjere ublažavanja negativnih posljedica uzrokovanih COVID-om 19, odnosno produžio se rok za podnošenje zahtjeva da 30. lipnja kako bi se omogućilo zabočkim gospodarstvenicima da u što većem broju iskoriste tu mjeru. Naime, do sada je vrlo mali broj poduzetnika podnio zahtjev.

Poduzetnici kojima je obustavljen rad odlukom Nacionalnog stožera za vrijeme koronavirusa za ožujak se oslobađaju obveze plaćanja komunalne naknade u 50 postotnom iznosu, a za travanj u stopostotnom iznosu. Ti poduzetnici moraju ispuniti zahtjev do 30. lipnja i poslati ga na adresu Grada Zaboka, a jedini uvjet koji je potreban za ispunjenje zahtjeva je taj da su poduzetnici podmirili svoja dugovanja prema Gradu Zaboku za prethodnu godinu. Više informacije građani mogu pronaći na internetskim stranicama grada – rekla je pročelnica Ureda za financije Marija Sinković.

S 13 glasova za i jednim suzdržanim vijećnici su donijeli i odluku o javnim priznanjima Grada Zaboka u 2020. godini. Povelje Grada Zaboka dodjeljuje se dr. sc. Siniši Hajdašu Dončiću te dr. sc Olegu Butkoviću. Plakete Grada Zaboka dodjeljuju se Željki Vukić, ravnateljici Gradskog društva Crvenog križa Zaboka te Sanji Knezić, voditeljici poslova dendrologije i hortikulture u Plavinki d.o.o.

Odluku o dodjeli javnih priznanja obrazložio je gradonačelnik Ivan Hanžek.

– Glavna priznanja dobivaju dvojica ministara, jedan sadašnji i jedan bivši. Hajdaš Dončić je uložio svu energiju i političku težinu u razvoj infrastrukture Krapinsko-zagorske županije i koja prolazi kroz Zabok od brze ceste do spojne ceste Zabok- Sveti Križ Začretje te sada u nastavku prema Krapini, modernizaciji i rekonstrukciji Prilaza dr. Franje Tuđmana kao dijela državne ceste D1 te rekonstrukciji i modernizaciji željezničke pruge Zaprešić – Zabok. Dr. Butković kao aktualni ministar sve je te projekte nastavio preuzimanjem minstarstva od Hajdaša Dončića – rekao Hanžek. Željka Vukić zaslužna je za dugogodišnji rad u Crvenom križu u nizu aktivnosti, a Sanja Knezić zaslužna je za cvjetne i ostale gredice, koje čine grad ljepšim. Gradonačelnik je dodao da će biti upriličena svečana dodjela gradskih priznanja, no još nije utvrđeno u kojem terminu.

Vijećnik Branko Piljek je izrazio nezadoljstvo što među dobitnicima priznanja nije Đurđica Seleš, predsjednica Amaterske dramske udruge Kaj. Gradonačelnik je odgovorio da cijene rad Đurđice Seleš u promoviranju kulturnih aktivnosti grada Zaboka te da vjeruju da će i ona u narednim godinama dobiti javno priznanje. Piljek je komentirao i prometnu situaciju u Zaboku te tražio da se na sljedećoj sjednici pokaže prometna studija.

Predsjednik Gradskog vijeća Žarko Ivančić pitao je koliko društveni domovi naplaćuju svoje iznajmljivanje i zašto cijene na području grada nisu usklađene. Rečeno mu je da domovima upravljaju udruge, a da će na sljedećoj sjednici Vijeća izložiti kolike su cijene. Vijećnica Nevenka Gregurić pitala je ima li kakvih novosti vezanih za izgradnju nove Područne škole Špičkovina, na što joj je odgovoreno da za sada nema.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content